Amazone telephelyavató Debrecenben

Amazone telephelyavató Debrecenben

Agrofórum Online

Mintegy egyhektáros területen alakította ki Debrecenben a telephelyét az Amazonen-Werke Kft. A megnyitó ünnepségen a partnerek, illetve a sajtó képviselői számára bemutatták a szerelőcsarnokból, az alkatrészraktárból és a bemutatóközpontból álló mintegy 1400 m2-es épületegyüttest. A megnyitó ünnepséget, amelyen részt vett többek között Christian Dreyer cégtulajdonos is, gépbemutató követte. 

Elsőként Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket, mely során felidézte a vállalat hazai múltját, az első lépéseket: „Az egykori ötfős csapat mára jócskán kibővült, az Amazonen-Werke Kft. huszonegy dolgozónak és családjuknak biztosítja a megélhetést, a partnereknek pedig a professzionális kiszolgálást az alkatrészellátás és szerviz terén.”

Mint azt Kovács Tamás elmondta, a növekedés magával hozta az igényt egy új telephely kialakítására is. „Tavaly tavasszal kezdtünk el itt, Debrecenben építkezni, és egy 400 milliárdos beruházás segítségével hoztuk létre ezt a 1400 m2-es fedett épületegyüttest, amely magába foglalja a 200 m2-es szervizcsarnokot, a 200 m2-es alkatrészraktárat, valamint a 400 m2-es bemutatóközpontot, ahol nemcsak a gépeinket tudjuk kiállítani az érdeklődők számára az időjárástól függetlenül, hanem oktatás, ill. továbbképzések helyszínéül is szolgálhat majd.”

Az ügyvezető elmondta, hogy a hazai sikerhez hozzájárult az is, hogy az Amazone több mint 125 éve van jelen Európában, és mindig kész a megújulásra. Ehhez társult az a szakértő „magyar csapat”, amely elkötelezetten hisz a cégben, a termékekben és így nagyon magas színvonalú szolgáltatást tud a partnerek részére nyújtani. Mindennek a sikeres együttműködésnek a következménye, hogy az elmúlt évben több mint háromszáz gépet értékesítettek Magyarországon, ezzel 2,5 milliárd forint feletti forgalmat tudhatnak magukénak.

Ezt követően Kovács Tamás kiemelt pár lényeges szolgáltatást, amelyek elérhetőek lesznek az új telephelyen: „A nagy értékű demó termináloknak köszönhetően szimulálni tudjuk azokat a problémákat, amelyek a szántóföldön a traktoroknál felléphetnek, és gyors segítséget tudunk biztosítani. Az alkatrészraktár mérete lehetővé tette, hogy növelni tudjuk készletünket, így az esetek 80-90%-ában, egy napon belüli ki tudjuk szállítani azt, amire a termelőnek szüksége van. Abban a kevés esetben, amikor a szükséges alkatrész nem található Debrecenben, akkor 24 órán belül Németországból megérkezik ide hozzánk, melyet ezt követően juttatunk el a megrendelés helyére.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Christian Dreyer tulajdonos elmondta, hogy ez az esemény jelentős mérföldkő az Amazone németországi és magyarországi életében is: „Magyarország fontos az Amazone-nak, ebben a régióban pedig különösen sok olyan méretű vállalkozás van, amely kiemelten fontos felvevő piaca a cégnek.” A tulajdonos elmondta, ahhoz, hogy a piaci részesedésük folyamatosan nőjön, kiemelt minőséget kellett-kell gyártani. Az új telephelyen szeretnék a termelőknek megmutatni azt, hogy az itteni különböző talajtípusok, eltérő területek és különböző körülmények között a gépeik milyen teljesítményre képesek.

A cégvezető megerősítette Kovács Tamás szavait, miszerint azt szeretnék, ha ez a telephely is, hasonlóan a Németországban lévőkhöz, továbbképzéseknek, ill. tanfolyamoknak adna helyet: „Azt szeretnénk, ha ez az épület a gazdák, a gyártók és a szaktanácsadók közötti intenzív információcserének lenne otthona.”

Befejezésképpen elmondta, hogy az Amazone egy olyan családi vállalat, amely 136 éve jelen van és további évtizedek múlva is jelen lesz a gépgyártásban. A családi vállalkozás formának az az előnye, hogy külső egyeztetések nélkül, közvetlenül maguk döntenek a termelők igényeinek megfelelően arról, hogy milyen gépeket szeretnének gyártani.

A megnyitót sajtótájékoztató követte, ahol Andreas Hemeyer értékesítési és vevőszolgálati vezető újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a cég a közeljövőben a biogazdálkodás irányába is nyitni kíván, ennek a folyamatnak az egyik első „fecskéje” az a Catros+ 3003 kultivátor, amely a cég „Go for Future Innovations 2020” kiadványában szerepel. Szintén megtudhattuk, hogy bár nem köztudott a gazdák körében, de Cayron ekéken túl, a mosonmagyaróvári gyár korábbi, Vogel&Noot termékeihez is tudják a szükséges alkatrészeket biztosítani.

Ceus tárcsásborona-grubber-kombináció

A Ceus tárcsásborona-grubber-kombináció, amelyet, mint azt kiemelték, „a maximális teljesítmény egy menetben a legnagyobb rugalmasság mellett” jellemez. Az AMAZONE a Ceus-2TX-szel rugalmas gépkoncepciót mutat be 4-7 m-es munkaszélességben. A Ceus ötvözi a kompakt tárcsa sekély művelési mélységnél nyújtott előnyeit egy kapasorral a mély talajlazításhoz. Ennek a kombinációnak köszönhetően a Ceus a tökéletes talajművelő gép olyan gazdaságok számára, amelyeknek nagy mennyiségű szerves anyagot, például kukorica szármaradványt vagy köztes terményeket kell bedolgozniuk, ill. egy és ugyanazon sokoldalú géppel szeretnék megoldani a sekély- és mélyművelést is. Ezáltal a Ceus a tarlók műveléséhez és az altalajműveléshez, a mély talajlazításhoz és a magágykészítéshez is használható. A 8–15 km/órás művelési sebességet kihasználva nagy területteljesítmény érhető el.

A Ceus-2TX-szel több munkafolyamat egyben kombinálható. A fogazott 510 mm-es tárcsával rendelkező elülső tárcsasor lehetővé teszi az egyenletes művelést 5-14 cm-es munkamélységben. Az akár 30 cm-es munkamélységig történő talajlazításhoz a C-Mix csoroszlyákból álló csoroszlyasor áll rendelkezésre. Ugyanakkor a kapasor mélyre hatolása fokozza az elöl haladó tárcsasor vágási teljesítményét. Az elülső tárcsasor nagyon jól felaprítja a szerves anyagokat, a talajon elterülő szármaradványt intenzíven szétvágja és bekeveri. Ezzel egyidejűleg a felső talajrétegen finom, morzsás szerkezetet alakítanak ki. Ez ideális körülményeket teremt a lebomláshoz, valamint a csírázáshoz és a növények fejlődéséhez. A tárcsák egyenkénti felfüggesztése és gumituskós biztosítása garantálja az optimális talajkövetést. A tárcsák karbantartást nem igénylő olajfürdős kenésű csapágyai pedig megegyeznek a 10.000-nél is több alkalommal bizonyított Catros kompakt tárcsákon található darabokkal.

Az optimális visszatömörítés a szakszerű talajművelés fontos része. Ezért a különböző alkalmazási és talajviszonyokhoz különböző hengertípusok állnak rendelkezésre a Ceus-szal kombinálva. A Ceus belül elhelyezkedő TX-futóműve a fordulókban nagy fordulékonyságot és kényelmes közúti szállítást tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy még biztonságosabb legyen a közúti szállítás, a 6 és 7 m széles gépek nagyobb, 700-as abroncsokkal is felszerelhetők. Ha a hatályos helyi szabályozás lehetővé teszi, a Ceus gyors közúti szállításához is igényelhető a 40 km/órás jóváhagyás.

Hektor félig-függesztett váltvaforgató eke

Az Amazone Hektor félig-függesztett váltvaforgató eke 6-8 csoroszlyával kapható, legfeljebb 257 kW/350 LE traktorokhoz. A Hektor mechanikus, négy fokozatú, 36 és 48 cm közötti fogásszélesség-szabályozással és erős, 150 x 150 x 12 mm méretű gerendellyel felszerelve az egyszerű kezelést és a nagyfokú használati biztonságot képviseli nagy területeken. Az áttekinthető és egyszerű ekebeállításnak köszönhetően mindenütt optimális művelési kép érhető el. A 100 cm-es hosszirányú eketesttávolság, valamint a 82 cm-es gerendelymagasság eltömődéstől mentes munkavégzést biztosítanak még nagy mennyiségű tarlómaradvány esetén is. Az új lengőrendszer – a fordítószerkezet és az ekeváz közötti elülső összekötőként – maximális nyomkövetést és a szerelvény optimális húzásvonalát garantálja. Az alapfelszereltség részét képező hidraulikus első ekefej fogásszélesség-beállítás is ide van felszerelve az eke egyszerű beállítására a traktor kerekeinek belső távolságához. A fordító munkahengerek hidraulikus véghelyzeti csillapítása az eke nyugodt és homogén megfordulását garantálják.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minden eke központi elemeiként elsősorban a kormánylemezek felelősek a munkaminőségért és a gazdaságos ekehasználatért. Az új Hektor félig-függesztett forgó ekék minden ©plus kormánylemez-típussal felszerelhetők a legkülönbözőbb talaj- és használati körülményekhez. Emellett minden kormánylemez esetében kiemelendő a nagyfokú kopásállóság, a tarlómaradványok tiszta bedolgozása, a széles barázdaképzés, valamint az alacsony vonóerőigény.

UX vontatott permetezők

Amazone UX 01 Super vontatott permetező, UX 5201 Super és UX 6201 Super vontatott permetezők minden felszereltségi és kezelési szinten kaphatók. A kézi vezérlésű szívóarmatúrával rendelkező alapcsomagtól a terminál kezeléssel rendelkező komfort-csomagig, ill. a merev tengelytől a féltengelykormányzásig.

ZG-TS vontatott trágyaszóró

AzújgenerációsZG-TS vontatott trágyaszóróesetében a hátul emelkedő tartály azonnal feltűnik a dinamikus formatervezése révén, és egyidejűleg elegendő teret biztosít a kerekek megfelelő kormányzási szögéhez. Ezenkívül a tartály geometriája és a vonóberendezés, illetve tengely elrendezése lehetővé teszi, hogy ne léphessen fel negatív függőleges terhelés. A ZG-TS 01 Amazone TS szórószerkezettel felszerelt. A teljes műtrágyaszóró rendszer nemesacélból készült, és így hosszú élettartamot biztosít. A hidraulikus szórótárcsa-hajtás állandó tárcsafordulatszámról gondoskodik minden behatásnál. Akár 54 m-es munkaszélesség és akár 10,8 kg/s vagy 650 kg/min kiszórási mennyiség is lehetséges. A kiszórási mennyiség, maximális munkaszélesség és akár 30 km/h munkasebesség kombinációja egyedülálló teljesítményt tesz lehetővé. A normál szóráshoz és a határszóráshoz az úgynevezett AutoTS rendszer különböző szórólapátokat aktivál anélkül, hogy a traktor vezetőfülkéjéből ki kellene szállni, vagy anélkül, hogy tárcsacserét kellene végezni.

ARCHÍVUM
KERESÉS / SZŰRÉS
Kulcsszó vagy címrészlet
Dátum
Szerző
Csak az extra lapszámokban keressen