2019. május 31.
A Huminisz Kft. technológiájának használata 8 év átlagában kukorica, napraforgó és szója esetében 13,9 százalékos terméstöbbletet eredményezett. Ez kifejezetten magas értéknek számít, különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a megtérülési mutató ezeknél a kultúráknál átlagosan 4-5-szörös.
2019. május 31.
Az évente egyre sűrűbben és nagyobb mértékben jelentkező szélsőséges és gyakran káros időjárási hatások a termelés eredményességét veszélyeztethetik. Ezen káros abiotikus és biotikus stresszhatásokra a növények bizonyos mértékben felkészíthetők, illetve hatásuk mérsékelhető.
2019. május 31.
Akár 10 ezer tonna alá is csökkenhet idén a cseresznyetermés az átlagos, éves 12-15 ezer tonnához képest, így annak fogyasztói ára az átlagárhoz képest akár 20-30 százalékkal is magasabb lehet.
2019. május 31.
A meleg és aszályos nyár hatására fellépő tápanyag- és vízhiány következtében a növények túl hamar száradnak le, ami a becők korai beéréséhez vezethet.
2019. május 31.
Garamvári Vencel fél évszázada végzett munkája ma már a magyar bor- és pezsgőtörténelem része, ő pedig önzetlenül állítja tudását a fiatal borászgenerációk szolgálatába.
2019. május 31.
A hosszútávú terménytárolás esetében a legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk magára a betárolt árut, az mindig a lehető legjobb állapotban legyen.
2019. május 31.
Alapvetően minden olyan érték, környezeti, természeti elem, amely körülvesz minket, ami meghatározza, befolyásolja életünket, a mindennapokat, beletartozik az ökoszisztéma-szolgáltatások tág körébe, ezáltal pedig a zöldinfrastruktúra részeként is értelmezhető.
2019. május 30.
A konferencia fő témája ez alkalommal a „A búza tápanyagellátása - a sikeres termesztés kulcseleme” volt. Versenyképes-e a magyar búza? Mi várható a búzapiacon?
2019. május 30.
10 milliárd forinttal megemelik a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. tőkéjét, ugyanígy 5 milliárdos tőkeemeléssel segítik a mezőgazdasági garanciarendszert.
2019. május 30.
A jogkövető halfogás mellett vizeink halállományai is fejlődhetnek, biztosítva az egészséges környezetet és az élményeket a vízpartokon.