2018. szeptember 14.
A projekt várt eredménye többek között a jobb információáramlás és a pontosabb előrejelzés révén a hatékonyabb árvízvédelmi védekezés lehet. Így összességében kis ráfordítással jelentős anyagi károk előzhetőek meg a jövőben.
2018. szeptember 14.
A technológiai fejlődés teljesen állva hagyta az agronómiai fejlesztést. Most hiányoznak azok az input agronómiai információk. Beszélgetés Lajos Mihállyal, az Agrofil SZMI Kft. ügyvezetőjével.
2018. szeptember 14.
Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.
2018. szeptember 14.
Próbálja ki az új S-Control 8 sebességváltó egyedülálló vezetési élményét az Agro-Tipp Kft.-nél!
2018. szeptember 13.
A Claas új, Remote Service felhőalapú platformja lehetővé teszi, hogy a gépek állapota és szervizigénye a Claas hálózaton belül bárhol elérhető legyen.
2018. szeptember 13.
Miután egy kellemes vasárnap délutánt töltöttem Polyák Dóriék gazdaságában, azon gondolkoztam, hogy édesapja méltán lehet büszke a lányára. Mikor úgy hozta az élet egy váratlan szituációból adódóan, odatette magát Dóri, felvállalt egy számára még teljes új, ismeretlen területet, ugyanis a gazdaság agronómusi feladatait kellett ellátnia.
2018. szeptember 13.
Köztudott, hogy a csávázás a növényvédelmi eljárások közül a legcélzottabb, ugyanakkor a környezetet legkevésbé terhelő, illetve veszélyeztető.
2018. szeptember 13.
Szeptember első dekádját a csendes, nyugodt nyárvégi időjárás jellemezte. A nappali hőmérséklet általában 25-30 0C között mozgott, éjszakánként viszont már nem volt több 10-15 0C- nál. A levegő magas páratartalma miatt éjszakánként erős harmatképződést lehetett tapasztalni. A kedvező időjárás nem akadályozta a mezőgazdasági munkákat. Jó ütemben halad a szőlő szürete és a téli alma betakarítása.
2018. szeptember 13.
Érdemes sietni, ha Bőtermő vagy Prémium minőséget adó, Pannon régióra nemesített kalászos fajtára vágyik!
2018. szeptember 13.
A kilencvenes években, amikor a gasztroforradalom hullámai végig söpörtek Magyarországon, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ehhez szükség van minőségi alapanyagokra is. Ennek a felismerésnek a hatására jópáran gondolták azt, hogy ideje pályát módosítani, hogy aztán sajtkészítővé, kertésszé vagy akár mangalica tenyésztővé váljanak. Közülük kevesen maradtak talpon, termékeik, ha még jó minőségűek voltak is, nem feleltek meg a piac követelményeinek.