Gépészet
Gépészet

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Agrofórum Online

A Claas új, Remote Service felhőalapú platformja lehetővé teszi, hogy a gépek állapota és szervizigénye a Claas hálózaton belül bárhol elérhető legyen.  

Azok a gép tulajdonosok, akik megengedik, hogy dílerük hozzájusson a működési adatokhoz gyorsabb megoldáshoz jutnak egy esetleges meghibásodáskor ill. a tervezett javításokhoz és szerviz szolgáltatásokhoz. A dílerek, akik korábban hasonló esetekben a Claas Telematics adatgyűjtő rendszert alkalmazták, most az új platformmal kapcsolatot képesek létrehozni a díler és tulajdonos között függetlenül attól hogy a felhasználónál a Telematics aktiválva van-e vagy sem.

Az új távfigyelő platform egyaránt alkalmazható a Lexion és Tucano kombájnokhoz ill. a Xerion és Axion traktorokhoz

Az új platform alkalmazhatósága területenként változik, például az Egyesült Királyságban a 2017 októbere előtt gyártott és Telematics rendszerrel ellátott gépek adatait a dílerek a Remote Service-n keresztül láthatják. A később gyártott gépeken, amelyeken a Telematics rendszer megtalálható, ez a lehetőség 5éven keresztül költségmenetesen használható, függetlenül attól, hogy a tulajdonos megvásárolta-e a licenszet. Ez a megállapítás az új Lexion és Tucano kombájnokra, továbbá a Xerion és Axion traktorokra egyaránt érvényes.

Azokon a területeken, ahol a kombájnok és traktorok rendelkeznek a Telematics adat gyűjtó rendszerrel, a dílerek figyelemmel kisérhetik gépeik szerviz intervallumát függetlenül attól, hogy a Telematics rendszer aktiválva van-e.

Technikai részletek

A Telematics rendszerrel szemben, amely a hatékonyság értékelése céljából termés eredmény és működési információkat gyűjt, a Remote Service rendszer csupán agép működésére jellemző műszaki adatokat rögzít (munka óra, motor fordulat stb). Meghibásodás esetén értesíti a kezelőt és ugyanakor hibaüzenetet küld a díler szerviz részlege számára a távazonosítás érdekében, amely az ügy sürgösségére és az esetleg szükséges alkatrész szállításra vonatkozik. A dílert figyelmezteti az esedékes szerviz időpontjáról és ellenőrzi, hogy a szükséges alkatrészek a raktárkészletben rendelkezésre állnak-e.

A mulcsozás mestere

Ezzel a címmel tartott szántóföldi gépbemutatót a Güttler Kft., ahol Müthing mulcs-technológiával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gépészet Képgaléria Videó

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kiállítási centrumának vezérigazgatója örömét fejezte ki a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes megszervezéséért. Megtiszteltetés, hogy mindehhez a helyet ők biztosíthatják, így – a NAK és a MEGFOSZ szervezésében – az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye Mezőhegyesen, szeptember 20-21-én nyitja meg kaput a látogatók előtt.

Automatikus finombeállításokkal érkezik a Case IH új kombájncsaládja

Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.

Bemutatkozik „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese - CLAAS CORIO CONSPEED

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

2018. február 9. 09:10

Claas Convio Flex – egy szalaggal minden terményhez

A kaszaszerkezet és a motolla magasságállító rendszerei, illetve az intelligens műszaki megoldások tehermentesítik a gépkezelőt, és gondoskodnak a veszteségmentes betakarításól.

2018. augusztus 12. 13:31

CLAAS ORIGINAL – Garancia a sikerre

A CLAAS név garancia a kiváló minőségre. Az ORIGINAL CLAAS alkatrészek tervezése során folyamatosan arra törekszik a gyártó, hogy a tervezőasztalon konstruált alkatrész a gyakorlatban is probléma nélkül ellássa feladatát.

2018. július 12. 07:24