Gépészet
Gépészet

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Agrofórum Online

A Claas új, Remote Service felhőalapú platformja lehetővé teszi, hogy a gépek állapota és szervizigénye a Claas hálózaton belül bárhol elérhető legyen.  

Azok a gép tulajdonosok, akik megengedik, hogy dílerük hozzájusson a működési adatokhoz gyorsabb megoldáshoz jutnak egy esetleges meghibásodáskor ill. a tervezett javításokhoz és szerviz szolgáltatásokhoz. A dílerek, akik korábban hasonló esetekben a Claas Telematics adatgyűjtő rendszert alkalmazták, most az új platformmal kapcsolatot képesek létrehozni a díler és tulajdonos között függetlenül attól hogy a felhasználónál a Telematics aktiválva van-e vagy sem.

Az új távfigyelő platform egyaránt alkalmazható a Lexion és Tucano kombájnokhoz ill. a Xerion és Axion traktorokhoz

Az új platform alkalmazhatósága területenként változik, például az Egyesült Királyságban a 2017 októbere előtt gyártott és Telematics rendszerrel ellátott gépek adatait a dílerek a Remote Service-n keresztül láthatják. A később gyártott gépeken, amelyeken a Telematics rendszer megtalálható, ez a lehetőség 5éven keresztül költségmenetesen használható, függetlenül attól, hogy a tulajdonos megvásárolta-e a licenszet. Ez a megállapítás az új Lexion és Tucano kombájnokra, továbbá a Xerion és Axion traktorokra egyaránt érvényes.

Azokon a területeken, ahol a kombájnok és traktorok rendelkeznek a Telematics adat gyűjtó rendszerrel, a dílerek figyelemmel kisérhetik gépeik szerviz intervallumát függetlenül attól, hogy a Telematics rendszer aktiválva van-e.

Technikai részletek

A Telematics rendszerrel szemben, amely a hatékonyság értékelése céljából termés eredmény és működési információkat gyűjt, a Remote Service rendszer csupán agép működésére jellemző műszaki adatokat rögzít (munka óra, motor fordulat stb). Meghibásodás esetén értesíti a kezelőt és ugyanakor hibaüzenetet küld a díler szerviz részlege számára a távazonosítás érdekében, amely az ügy sürgösségére és az esetleg szükséges alkatrész szállításra vonatkozik. A dílert figyelmezteti az esedékes szerviz időpontjáról és ellenőrzi, hogy a szükséges alkatrészek a raktárkészletben rendelkezésre állnak-e.

Ha elmaradt az őszi szántás, vásárolj egy talajlazítót (+VIDEÓ)

A Moro-Aratri Spider talajlazító tavasszal 60 hektáron bizonyított, az elmaradt őszi szántás ellenére kiváló magágy készült minden területen. Pedig a Nógrád megyei talaj nem éppen a könnyű művelhetőségéről híres.

Gépészet Videó

Egyenletes munkavégzés, precíz beállítás – Bednar gépek a Gergely Farmon

A megbízhatóság és a nagy teljesítmény mindennél fontosabb a Gergely Farmon, így a gépvásárlások is ennek tudatában történnek.

Gyomirtás automatikusan, minimális herbiciddel - Bemutatkozik az ecoRobotix pont-permetező robot

A svájci start-up cég olyan pont-permetező robotot fejlesztett ki, amivel a gazdálkodók herbicidköltségei jelentősen csökkenthetők.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

2018. április 25. 09:31

CLAAS REMAN Program

A CLAAS ebben a felgyorsult világban is igyekszik megoldást kínálni azon partnerei számára is akik adott esetben egy idősebb gépet üzemeltetnek. REMAN programjával olyan lehetőséget biztosít, mely továbbra is megbízhatóságot és költséghatékonyságot kölcsönöz az idősebb szériáknak is.

2018. szeptember 20. 13:38

Új nedvességmérő szénához, szilázshoz, szalmához és gabonához

A professzionális szalmakezelésnél és a szénatárolásnál a nedvességtartalom pontos ismerete döntő jelentőségű.

2018. március 27. 14:53

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.

2018. március 5. 10:46