PR cikk

Újdonság a Syngenta őszi búza fajtakínálatában 2023-tól – fókuszban a termésbiztonság és stabilitás

2023. július 3. 06:34

Bár az idei kalászos szezont tekintve nem lehet okunk panaszra téli feltöltőcsapadék és tavaszi indító esők okán, már már ideális feltételek között fejlődhettek eddig az állományok. Inkább az enyhe tél okozta levélbetegségek és kártevő nyomás, illetve a bedőlő terményárak okozhatnak nyugtalanságot a gazdáknak.

Ne engedjük, hogy a molykártevők veszélyeztessék a kukoricatermés minőségét!

2023. július 1. 07:41

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) elleni védekezés hamarosan aktuálissá válik, hiszen az első nemzedék rajzása már elkezdődött.

Frakcionált hibridbúza-vetőmagok

2023. június 30. 13:22

A nagy termés biztos alapjai.

Termésstabilitás az új Syngenta repce genetikával

2023. június 30. 09:48

A repcetermesztés sikeressége több tényezőből áll össze. Ennek egyik alappillére a vetőmag, azaz a megfelelő repcehibrid kiválasztása.

DYNAMIC

2023. június 30. 07:34

Ez a repce minden esetben kihozza magából a maximumot.

Áttörés az árpa sárga törpülés vírusával szemben

2023. június 29. 19:08

Különösen a korai vetésekben okoz gondot a betegség, amelynek jelentős terméscsökkentő hatása van.

DUKE

2023. június 29. 08:46

Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalommal és stabilan magas terméshozammal rendelkező, kifejezetten egészséges hibridet keresnek.

MANHATTAN

2023. június 28. 19:31

Azok választása, akik sokoldalú és alkalmazkodó repcehibridet keresnek.

Indul a KSH mezőgazdasági adatgyűjtésének összeírói szakasza

2023. június 20. 07:34

Összeírói szakasszal folytatódik hazánk második legnagyobb mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírása, az Agrárium 2023, amelyet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023. június 1. és július 15. között hajt végre.

Védekezzünk a napraforgóban a gombák ellen!

2023. június 19. 11:01

Az elmúlt hetek csapadékos és meleg időjárása kedvező feltételeket biztosított a növénypatogén gombák fertőzéséhez, terjedéséhez. Ez alól a napraforgó sem kivétel, melynek a sorai mostanság záródnak, aminek következtében az állományban huzamosabb ideig fenn tud maradni a magas páratartalom és a levélnedvesség, mely kedvező feltételeket biztosít a levél- és szárfoltosságot okozó gombás betegségek fertőzéséhez.