Gyomirtás
Fizetett tartalom
Gyomirtás
Fizetett tartalom

Ha őszi gyomirtás, akkor Legato Trio – Gyomirts most, fizesd ki tavasszal!

Ha őszi gyomirtás, akkor Legato Trio – Gyomirts most, fizesd ki tavasszal!

ADAMA

Az őszi előkészületek és a tavaszi tervezés mindig kihívás elé állítja a mezőgazdaságban dolgozókat. Az évszakok és a terméshozamot befolyásoló időjárási tényezők változása megkívánja a növénytermesztési stratégiák finomhangolását. Ahhoz, hogy kalászos gabonáinak nagyobb esélyt adjon a jó termésre a gyomirtási stratégia kialakításánál nem szabad lemondani az őszi gyomirtás nyújtotta lehetőségekről, előnyökről.

Miért érdemes ezt a stratégiát választani?

Az alábbiakban bemutatjuk az okokat és az előnyöket, hogy miért érdemes okosan cselekedni ebben az időszakban.

A kalászos gyomirtás költségét fél évig mi álljuk

Az ADAMA egyedülálló lehetőséget kínál azoknak, akik a termesztés minőségét előtérbe helyezik, anélkül hogy azonnali finanszírozási kiadásokkal kellene szembenézniük.

Az ár és érték arányban rejlik a titok

Az egyik legjobb ár értékű egyszikű gabona gyomirtást teszi lehetővé a LEGATO TRIO. A hatékonyság és a gazdaságosság találkoznak, hogy optimális megoldást nyújtsanak.

A hármas hatóanyagkombináció évjáratbiztos

A három, eltérő hatóanyag (diflufenikan, pendimetalin, klórtoluron) következtében a termék csapadékos időjárásban is jól működik, és gyomirtóhatása tovább erősödik az egy- és kétszikű gyomfajokkal szemben (pl. széltippan, egynyári perje, veronikafélék stb.).

Vizet, tápanyagot őrizhet meg a kalászosok számára

Az enyhe teleken fejlődő gyomok gyorsan nőhetnek és elvehetik a kultúrnövények számára szükséges vizet és tápanyagokat. A LEGATO TRIO időzített alkalmazása lehetővé teszi, hogy még az őszi  időszakban megszabaduljunk ezektől a gyomoktól, így tavasszal a kalászos gabonák megfelelő mennyiségű tápanyaghoz és vízhez jutnak.

Hosszútávú hatékonyság, káros mellékhatások nélkül

A LEGATO TRIO olyan megoldást kínál, amely hosszú tartamhatást biztosít, miközben minimalizálja a káros utóvetemény-hatást (pl: vontatott csírázás, lassú növekedés).

Az okos döntés és a megfelelő időzítés a siker kulcsa. Ne hagyd, hogy a gyomok átvegyék az uralmat! Használd a LEGATO TRIO-t a sikeres termesztés érdekében!

További információkért látogass el a www.adama.hu oldalra!

Az aszat visszaszorítása

2024. július 15. 13:10

Bár megjelenése fenyegető, és néha rendkívül invazívvá válhat, nem olyan nehéz visszaszorítani, mint sok más fajtát.

A gyomnövények elleni hatékony védelem kulcsfontosságú a termésbiztonság eléréséhez

2024. április 17. 11:10

A kultúrnövények terméshozamát és a termés minőségét jelentősen meghatározza a gyomnövények elleni védekezés eredményessége.

A mechanikai gyomirtásé a jövő!

2024. március 8. 05:40

A mechanikai gyomirtás visszatérését lehet várni a szántóföldi növénytermesztésben. Az ökológiai gazdálkodásban eddig is alapvető volt, de most már a teljes szántóföldi növénytermesztésben a reneszánszát éli!

BuXa csomag - Pénztárcakímélő megoldás kalászosokban

2024. március 5. 05:40

Az őszi kalászosok gyomirtása a múlt év csapadékos időjárása miatt nagyon sok gazdaságban elmaradt. Ennek eredményeképpen a megszokottnál nagyobb felületen várható tavaszi gyomirtás az őszi kalászosokban.

Nőtt a kukorica vetésterülete Tolna megyében

2019. május 21. 07:17

Tolna megye búza- és kukoricatermése évek óta kiemelkedő; 2018-ban 45 690 hektáron termesztett őszi búzából hektáronként 6,15 tonnát, kukoricából 64 ezer hektárról 9,3 tonnát takarítottak be átlagosan.

Syngenta kalászos genetikával a világ élvonalában

2018. augusztus 1. 07:39

A Syngenta elsősorban növényvédelmi termékeiről és napraforgó genetikájáról ismert. Azonban azt kevesen tudják, hogy az elmúlt néhány év során a kalászos genetikában is a világ vezető vállalatává lépett elő.

Amistar Prime Pack - Hatékony korai védelem és termésnövelő hatás kalászosoknak

2021. február 4. 06:23

Napjainkban a növényvédelem szakterületén belül sorozatosan találják szembe magukat a növényvédő szer gyártók és gyakorlati szakemberek, valamint a gazdálkodók azzal a helyzettel, hogy egy adott hatóanyag engedélyét nem hosszabbítja meg az EU engedélyezési hatósága (EFSA), ezáltal kivonásra kerül a hatóanyagok piacáról.

Támadnak a gombabetegségek, rajzanak a kártevő rovarok

2018. április 25. 08:24

Az Alföldön és a Dunántúlon egyaránt egyre gyakoribb őszi árpában és búzában a sárgarozsda. Védekezni kell a repcében és a gyümölcsösökben is!