22℃ 10℃
április 21. Konrád, Zelmira, Anzelm
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Lapozza át a SAATEN-UNION 2022-es őszi katalógusait!

Előnyben a sokszínű vetésforgó.

A klímaváltozás és a szűkülő erőforrások problematikája mellett az elmúlt időszak turbulens politikai eseményei is erőteljes hatással voltak az agrártermékek piacaira. A fokozódó bizonytalanság velejárója, hogy a nagyobb kockázatvállalást jelentősebb felárral honorálhatja a piac. Visszatekintve a közelmúlt történelmére még soha nem jegyezték ilyen magasan a legtöbb, hazánkban is eredményesen előállítható növényi alapanyagot. Ugyanakkor még soha nem került ennyibe a műtrágya, a takarmány, az energia vagy épp az üzemanyag.

Mindent egybevetve a növénytermesztők ennek a turbulens időszaknak a nyertesei közé kerülhetnek, amennyiben a természet által kvázi ingyenesen biztosított „inputok”, mint a napfény, a levegő és a csapadék, legalább kielégítő mértékben állnak rendelkezésre. Az biztos, hogy a növénytermesztők gazdasági mozgástere jelentősen meghaladja az állattenyésztőkét. De ahhoz, hogy a mindenkor – akár szűkösen, akár bőségesen – rendelkezésre álló természeti erőforrásokat hatékonyan tudjuk felhasználni, döntő jelentőségű a megfelelő vetésforgó és az abban alkalmazott fajták és hibridek által biztosított genetikai előrehaladás kiaknázása: a fehérjenövények kihagyhatatlanok, a hibridkalászosok jövedelmezőbbek, mint valaha, a nitrogénhatékonyság és a kiváló rezisztenciális tulajdonságok pedig alapvető fontosságúak.

Legújabb, 2022-es őszi katalógusaink segítségével átfogó képet kaphatnak a SAATEN-UNION által javasolt bevált és legújabb hibridekről, fajtákról, valamint technológiai fejlesztésekről. Kérem Önöket, használják ki az egyedülállóan széles faj- és fajtaválasztékunk által kínált lehetőségeket a saját gazdaságukban. További információkkal állunk rendelkezésükre a honlapunkon, a közösségi médiában és területi képviselő kollégáink segítségével is.

Sok sikert kívánok az új, 2022/2023-as termesztési évhez!

A SAATEN-UNION 2022-es őszi katalógusai letölthetők a képekre kattintva.

Blum Zoltán
ügyvezető
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

Különböző talajok eltérő vízellátottságának hatása a kukorica és a szemes cirok kezdeti fejlődésére

2025. április 14. 16:10

A globális éghajlatváltozás következtében az extrémitások és stresszhatások a tenyészidőszak bármely szakaszában megjelenhetnek, megnehezítve ezzel a kukorica sikeres és gazdaságos termesztését.

Az őszi káposztarepce magyarországi termesztéshanyatlása, és ami a háttérben meghúzódik

2025. április 9. 11:10

A repcéhez kötődő magyarországi termesztési hajlandóság hanyatlása egyértelműen a termelésbiztonságot veszélyeztető tényezőkre vezethető vissza.

Innováció és kihívások a szójatermesztésben

2025. március 31. 11:10

A Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület továbbképzésén a szója piaci trendjeiről, a növényvédelemről és a talajmegőrzésről is szó esett.

Gáz nélkül szárítunk - költséghatékony megoldás a termények biztonságos tárolására

2025. március 31. 06:40

A mezőgazdasági terményszárítás hagyományosan fosszilis energiahordozókra támaszkodik, ami magas költségekkel és környezeti terheléssel jár. Azonban a gázköltség teljes kiváltása már lehetséges!

Megjelent a hibridkalászosokat bemutató katalógusunk

2021. szeptember 3. 05:37

A SAATEN-UNION ajánlata azoknak, akik a maximális teljesítményre törekszenek.

A HySEED-hibridkalászosok termesztéstechnológiája

2020. augusztus 7. 13:44

A változó termelési körülmények az őszi kalászosokban és a hibridek terén is új növényvédelmi stratégiákat kívánnak.

A SAATEN-UNION hibridkalászos-ajánlata 2020-ban (VIDEÓ!)

2020. július 23. 13:02

A SAATEN-UNION idén új formában mutatja be hibridkalászos-portfólióját, valamint a kapcsolódó tevékenységeit, amit a HySEED márkanév foglal össze.

HYSEED. A hibridkalászosok haszna változó termesztési környezetben

2019. július 25. 06:47

Tapasztalataink szerint intenzív technológiához jó hibrid dukál, és ez fordítva is igaz: a hibridekben rögzült sokoldalú előnyök kiaknázása érdekében a legkorszerűbb technológiákra van szükség.