Szaktanácsadás

Hogyan védjük meg a nagyra nőtt diófát?

2021. november 12. 13:03

Van egy nagyméretű diófánk, amit a hagyományos háti permetező géppel nem tudunk lepermetezni. Van-e más védekezési mód a dióburok fúrólégy ellen a permetezésen kívül, amivel a kártevőt gyéríteni lehet?

Mi legyen az Althann ringlóval?

2021. november 8. 13:58

Szakcikkben olvastam, hogy az Althann ringló gyümölcsének húsbarnulását vírusbetegség okozza, ami nem gyógyítható. Ilyen betegség mellett lehet-e még a fának egészséges gyümölcse? Azért kellene meghagynom e fát, mert más, nem ön-termékeny szilva fajtának (Silvia, Zöldringló) ez a porzója.

Vadnarancs? Narancseper?

2021. november 2. 10:50

Mi látható a képen? Vadnarancs vagy narancseper?

Hogyan és meddig tárolhatom a sárgarépát?

2021. október 31. 07:37

A zöldségfajok közül nem mindegyik alkalmas tárolásra, vannak egyszerűbben és vannak nehezebben tárolható zöldségfajok egyaránt. A gyökérzöldségek csoportja a könnyebben és tartósabban tárolható termények közé tartozik.

Milyen praktikák vannak a vakond elűzésére?

2021. október 31. 06:37

A közönséges vakond (Talpa europaea) megjelenése csak azokban a kertekben tapasztalható, ahol megfelelő mennyiségű táplálék áll rendelkezésükre.

Mi tette tönkre a dió termését?

2021. október 30. 06:37

Rengeteg tönkrement, fekete színű dió hullott le és maradt fenn a fán. Mi okozza?

Diófa metszése hogyan és mikor?

2021. október 30. 05:38

A diófa ültetésekor már érdemes előre gondolkodnunk - magas és széles koronája miatt -, hogy nagyobb terület szükséges számára, a légvezetékeket is zavarhatja, valamint nagy árnyékot ad.

Mitől barnul belülről a tuja?

2021. október 29. 06:37

Mitől barnul belülről a tuja? Gombás betegség okozza a problémát?

Mitől sárgulhatnak a krizantém levelei foltokban?

2021. október 29. 05:38

A krizantém gombás betegségei közül a fehérrozsda okozhatja a legnagyobb problémát a növényeken.

Hogyan termeszthető a Halloween tök?

2021. október 28. 05:48

A tökfajták kiválasztása során elsődleges fontossága van annak, hogy eldöntsük mire is szeretnénk termését felhasználni, sütésre, főzésre, takarmányként vagy esetleg faragásra.