Gyümölcsfák saját gyökéren?
2025. december 7. 11:10
Ausztráliában már termő a saját gyökerű körteültetvény. De vajon versenyképes lenne-e a módszer a hagyományos oltványokkal szemben?
Miért piros a zöld alma?
2025. november 26. 07:10
A "Granny Smith' zöld alma gyakran piros fedőszínt kap. Miért? A válasz a metaxénia, amelyet a környezeti stressz tovább erősít.
Miért van szükség fajtatársításra?
2025. november 20. 07:10
A megfelelő fajta kiválasztása már az ültetés előtt eldöntheti az egész ültetvény sikerét. Ismerje meg az öntermékenyülés és fajtatársítás kulcsát!
Hogyan alakul ki a gyümölcsfák fagytűrőképessége?
2025. november 13. 07:10
A gyümölcsfák sikeres áttelelése a fagytűrő képességüktől függ. De vajon mi segíti, és mi veszélyezteti a rügyeik épségét?
Tápanyag-tartalékolás télre
2025. november 2. 07:10
A gyümölcsfák számára a télre való felkészülés kulcsa a levél- és fás részbe vándorló tápanyag-raktár – ne vegyük félvállról!
Miért nem vált be a kaszáló gyümölcsös?
2025. október 24. 07:10
Az 1970-es években kísérleti ültetvények tucatjai próbálták a gépesítést alma- és őszibarack-ültetvényekben, ám napjainkra a rendszer eltűnt a gyakorlatból.
Talajvizsgálat gyümölcsültetvények telepítése előtt
2025. október 17. 11:10
A gyümölcsültetvény sikerének alapja a talajvizsgálat: nélküle nem tudhatjuk, mire képes a földünk, és mit kívánnak a gyümölcsfáink.
Innováció és több lábon állás, avagy hogyan csinálják Svájcban?
2025. szeptember 19. 08:10
UFO cseresznye, Redlove® alma és fóliatakarás – svájci példák, amikből a magyar termelők is inspirálódhatnak.
Almaborhoz speciális fajták kellenek
2025. szeptember 12. 08:10
Az almabor-készítéshez különleges, magas tannin- és cukortartalmú fajták kellenek – világszerte új lendületet kapott a cider.
Látszanak-e már a „látás technológia” fejlesztési eredményei?
2025. augusztus 28. 13:10
Kamerák és mesterséges intelligencia forradalmasítják a gyümölcsösökben a termésbecslést, ritkítást és betegségfigyelést.