13℃ 6℃
március 11. Szilárd, Tímea, Konstantin

Görög-Henézi Ágnes

Agrofórum Online

Chili termesztése otthon: vetéstől a termésig

2025. március 10. 08:10

A chilik – akárcsak a paprikák – eredetileg Dél-Amerikából származnak, ezért természetüknél meleg- és fényigényesek.

Fokozott veszélyt jelentenek a madárinfluenza mutációi

2025. március 9. 16:10

Texasban kilenc mutációt azonosítottak egy emberi H5N1 madárinfluenza-törzsben, amelyek fokozzák a vírus fertőzőképességét.

Kora tavaszi metszés: mihez ne nyúljunk még?

2025. március 9. 13:10

Vannak növények, amelyeket vagy más évszakban kell metszeni, vagy egyáltalán nem igényelnek rendszeres visszavágást.

Hogyan maradhatnak tovább frissek a vágott virágok?

2025. március 9. 11:10

A frissen vásárolt virágok sokszor néhány nap után hervadni kezdenek. Ha betartunk néhány szabályt, hosszabb ideig élvezhetjük őket.

Géntechnológia: EU-megállapodás a küszöbön

2025. március 9. 08:10

Az Európai Unió egyre közelebb kerül ahhoz, hogy közös álláspontot alakítson ki az új növénynemesítési technológiák (NZT) szabályozásáról.

Globális mikotoxin-helyzet 2024: trendek és jóslatok

2025. március 7. 11:10

A Nutrition globális adatbázisában elérhető nyersanyagokra és teljes takarmánymintákra vonatkozó mikotoxin-adatok alapján készült az elemzés.

A 10 legjobb örökzöld sövénynövény a kíváncsi tekintetek ellen

2025. március 6. 13:10

Az örökzöld növények is veszítenek el leveleket, de ezt folyamatosan teszik, így a sövény soha nem lesz kopár.

Vírusfertőzött csicseriborsó: miért fontos tudni róla?

2025. március 6. 08:10

Németországban most először azonosították a borsó nekrózisos sárga törpülés vírust (PNYDV) csicseriborsóban.

Hibiszkusz varázslat: a sikeres szaporítás titkai

2025. március 5. 13:10

A hibiszkusz szaporítása többféle módszerrel lehetséges, attól függően, hogy kerti vagy szobanövényről van szó.

Szárzeller: így lesz bőséges a termés

2025. március 4. 11:10

A szárzeller az egyik legnépszerűbb zöldség, amely megfelelő gondozás mellett a saját kertben is jól fejlődik.