31℃ 20℃
szeptember 5. Viktor, Lőrinc, Ofélia

Görög-Henézi Ágnes

Agrofórum Online

Jácint hajtatása üvegben

2024. december 8. 08:10

A jácintok vízben történő hajtatásának hagyománya a 18. századig nyúlik vissza, amikor a jácinthagymák rendkívül értékesek voltak.

Dáliák teleltetése: teendők, ha jön a fagy

2024. december 7. 08:10

Míg a tulipánok vagy nárciszok hagymái a földben maradhatnak télen, a dáliagumók érzékenyek a hidegre és a nedvességre.

Le szabad-e vágni az orchideák léggyökereit?

2024. december 6. 08:10

A szobanövényként tartott orchideáknál a léggyökerek egy része a cserép aljzatában biztosítja a stabilitást.

Hogyan készítsük fel a rózsákat a télre?

2024. december 5. 14:10

A rózsák érzékenyek a fagyra. Emellett a téli napsugárzás is károsíthatja őket, ha az túl korai hajtásnövekedésre ösztönöz.

16 zöldség, amit télen is termeszthetünk

2024. december 5. 06:40

A tartós hideg hatására a növények anyagcseréje lelassul, és a cukor, valamint más ízanyagok a levelekben, gyökerekben és gumókban halmozódnak fel.

Karácsonyi kaktusz: így pompázik minden évben

2024. december 4. 08:10

A karácsonyi kaktusznak télen világos, de hűvös helyre van szüksége. Az ideális hőmérséklet 10-15 °C között van.

Amarillisz vásárlása és gondozása: erre figyeljünk!

2024. december 2. 08:10

Az amarillisz – akárcsak a tulipán vagy nárcisz – geofita, ami azt jelenti, hogy hagymájában tárolja a növekedéshez szükséges tápanyagokat, és csak megfelelő körülmények között kezd el fejlődni.

A naspolya betakarítása: ezért érdemes megvárni az első fagyokat

2024. november 29. 08:10

A naspolya áltermései, amelyek akár 5 magot is tartalmazhatnak, október végétől érnek be. Az érés során zöld színük barnára vált.

Flamingóvirág: tippek a gyönyörű virágzáshoz 

2024. november 27. 08:10

A flamingóvirág megfelelő gondozás mellett 6 évig is élhet, de ez az időszak akár hosszabb is lehet, ha a növény ideális környezetben van.

A fokhagymát érdemes lefagyasztanunk?

2024. november 26. 06:40

A fokhagyma alapvetően fagyasztható, de a fagyasztás során az állaga romlik, és íze is veszít az intenzitásából.