Újabb lépés a tökéletességhez vezető úton

Mindannyiunk számára ismert tény, hogy a fogyasztók részéről alapvető elvárás, hogy a vásárolt termékek szermaradéktól mentesek legyenek.

2018. május 3. 12:11

Goёmar BM 86 a növénykondicionáló készítmény

A készítményről bátran elmondhatjuk, hogy a kiváló minőségi termés előállítását megcélzó, intenzív termelést szolgáló technológia fontos eleme.

2018. április 26. 09:59

Fenntartható szemlélet, hosszú távú gondolkodás - Güttler szőlészeti gépbemutató Egerben

A hangsúly nem kifejezetten egy-egy terméken, sokkal inkább a cég által nyújtott komplett technológián volt, amelyre az egri szőlészek is felfigyeltek.

2018. április 18. 09:45

Rooftop Reds, avagy borszőlő a tetőn - Tudósítás Brooklynból

December közepén New Yorkban járva, hirtelen jött az ötlet, hogy az „urban farming” (városi gazdálkodás) szőlészetet érintő újdonságát Brooklynban felkeressem.

2017. december 31. 12:17

Merre halad a magyar borászat?

Nemzetközi szintű szőlész-borász képzést segítő, országos szakmai platform létrehozását tűzte ki célul a hazai borászati szakma.

2017. október 10. 16:37

A vízüveg és a szőlő

Valóban ennyire sokoldalú szer a vízüveg? Hogyan fejti ki a hatását, és milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal, kockázatokkal jár a kijuttatása?

2017. szeptember 19. 08:00

A szaporítótelepek évenkénti növényegészségügyi vizsgálata

A szaporítótelepek évenkénti rendszeres növényegészségügyi vizsgálata a szőlő szaporítóanyagok certifikációs rendszerének részét képezi.

2017. szeptember 18. 10:08

A szőlő feketerothadása

A szőlő minden fiatal zöld részét fertőzi (levél, levélnyél, hajtástengely, fürtkocsány, bogyók), de a legsúlyosabban a fürtöket károsítja.

2017. szeptember 7. 08:30

Bemutatták a mogyoródi szőlőtechnológiai kísérlet eredményeit

A rendezvény fókuszában a 2017-es szőlő növényvédelmi technológiai kísérletek eredményeinek értékelése állt.

2017. augusztus 27. 12:05

Tudatos gombafertőzés a szőlőültetvényekben: a mikorrhiza oltás

A mikorrhiza (gombás gyökér) a természetben eredendően előforduló kölcsönösen előnyös – szimbiotikus – kapcsolat, amely a növények gyökere és a talajban élő mikorrhiza gombák között alakul ki.

2017. augusztus 6. 08:50