25℃ 19℃
szeptember 2. Rebeka, Dorina, Renáta, Ingrid, István

Görög-Henézi Ágnes

Agrofórum Online

Atkásodás jelei a leanderen – felismerés és kezelés

2025. augusztus 21. 14:10

Az atkásodás gyakori probléma a leandernél nyáron. Időben felismerve és kezelve megőrizhetjük a növény egészségét és díszítőértékét.

Paradicsom után mit ültessünk? Szakértői tanácsok

2025. augusztus 20. 13:10

A paradicsom betakarítása után sem kell üresen hagyni az ágyást – mutatjuk, milyen növényekkel használhatjuk ki hatékonyan a területet.

Miért imádják a kertészek a tyúkokat?

2025. augusztus 17. 08:10

A tyúkok a kertben természetes kártevőirtók, talajlazítók és trágyázók – mindezt vegyszermentesen és a biodiverzitást támogatva.

Miért jó a paradicsom gyökerét a talajban hagyni?

2025. augusztus 16. 16:10

A paradicsom gyökerei a talajban kincset érnek. Javítják a talajszerkezetet, táplálják a talajéletet és növelik a termékenységet.

Békák a kerti tóban? Így csökkentheti a számukat

2025. augusztus 15. 08:10

A békák a kerti tó természetes lakói, de hangos kuruttyolásuk és nagy számuk néha zavaró lehet. Mutatjuk, mit tehetünk humánusan.

Mi gátolja a paradicsom pirosodását? Megoldások!

2025. augusztus 14. 16:10

A paradicsom zölden marad a tövön? Mutatjuk, miért késik a beérés, és hogyan segítheti, hogy gyorsabban pirosodjon a termés!

Büdöske gondozása nyári hőségben – a legjobb tippek

2025. augusztus 13. 14:10

A büdöske nyáron is ragyoghat, ha tudja, hogyan kell gondozni a hőségben. Mutatjuk a hosszú virágzás titkait!

Mire jó a füge levele? Íme a meglepő válaszok

2025. augusztus 12. 14:10

A fügelevél nemcsak árnyékot ad, hanem gyógyító hatású is – mutatjuk, mire használható biztonságosan a mindennapokban!

Miért ellentmondásos a fehér akác megítélése?

2025. augusztus 11. 08:10

Hungarikum lett, de káros özönnövényként is nyilvántartják. A fehér akác kettős megítélése régóta vitatéma az erdészetben és ökológiában.

Kapormag: mikor és hogyan gyűjtsük be?

2025. augusztus 10. 14:10

A kapormag otthoni gyűjtése és szakszerű tárolása nemcsak pénzt spórol, hanem garantálja a fűszer kiváló minőségét is.