Biogazdálkodás, regeneratív gazdálkodás: ne keverjük a fogalmakat
2025. február 12. 14:40
Nyilvánvalóan minden alternatívnak számító termesztési módozat esetében törekedni kell a termesztés gazdaságosságára.
Kihasználatlan lehetőség a drónok alkalmazására
2025. február 11. 08:10
Ha növényvédelmi jellegű beavatkozásról beszélünk, akkor az három részre osztható, amelyek nélkül a kezelésünk jó része eredménytelen lenne.
Foltok a repce levelén
2025. február 8. 10:10
Nem elég a különböző mezei rágcsálók, így a mezei pocok tömeges jelenléte, valamint a repce-szárormányos és a nagy repceormányos korai betelepedése az állományokba, hanem némi kórtani problémák is jelen vannak a legtöbb állományban.
Kalászosok: élettani sárgulás, élettani levélfoltosság
2025. február 6. 16:10
Az élettani eredetű problémák terén két, egymástól eltérő, a gabonák levelein jelentkező problémát különíthetünk el egymástól.
Metszés és növényvédelem
2025. február 6. 09:40
A metszés fontos fitotechnikai művelet, amelynek szakszerű elvégzésétől nemcsak a nagyobb termés, hanem még a növények élete is függhet.
Itt a második hullám, újra kártevők támadják a repceállományokat
2025. január 29. 14:10
A repce szárának, levélnyeleinek belsejében károsító ormányosbogarak imágói már január folyamán érzékelik az időjárás melegebbre fordulását.
A mezei pocok még mindig problémát okoz
2025. január 28. 14:40
A mezeipocok-populáció mérete az idei év tavaszán összességében némileg kisebb, mint az elmúlt év első hónapjaiban.
A rózsa tavaszi növényvédelmi teendői
2025. január 27. 13:10
A rózsák növényvédelmi szezonja tavasszal, a szokatlan meleg miatt gyakorlatilag ezekben a napokban a metszéssel indul.
Őszapó: ezzel etessük, hogy gyakoribb madárvendég legyen nálunk!
2025. január 22. 07:10
Az őszapónak még a többi, kis testű és kis csőrű cinegefélénél is kisebb a csőre, így azzal képtelen a napraforgómag héjának feltörésére.
Nemkívánatos dolgok a betárolt gabonában
2025. január 21. 07:10
Vannak olyan kórokozók a gabonákban, amelyek jelenléte életveszélyes helyzeteket okozhat a beszennyezett termény fogyasztása révén.