Könnyen felismerhető, ha nyest ólálkodik a ház körül
2024. november 5. 14:40
Bár első pillantásra rendkívül kedves és kifejezetten aranyos állatnak tűnnek, komoly károkat tudnak okozni.
Hogyan tároljuk helyesen a hagymát?
2024. november 5. 06:40
A hagymát nem elegendő bármilyen módon tárolni. Idővel büdösséget érezhetünk. A helyiség felforgatása után rájövünk, hogy a hagyma okozza azt.
Ettől különleges az elefántfokhagyma
2024. november 4. 07:10
Az elefántfokhagyma sokkal lágyabb ízű és lédúsabb, ezért nem tudja kiváltani teljes mértékben sütés-főzés során az intenzív ízű fokhagymát.
A nagylevelű csodamogyoró 8 csodálatos tulajdonsága
2024. november 1. 10:10
A csodamogyoró olyan cserje, amely számos gyógyhatással rendelkezik és évszázadok óta felhasználják az emberek.
Nem lesz zsizsikes a bab és a liszt, ha erre ügyel
2024. november 1. 08:10
Ezeket „kamra-kártevőknek” is nevezik, hiszen az elraktározott ételeket kutatják fel és teszik tönkre, hacsak idejében nem lépünk közbe.
Kerti talaj vagy virágföld? Melyik a jobb?
2024. október 31. 14:10
Az élő talaj tele van hasznos mikrobákkal és szerves anyagokkal, amelyek tápanyagokat juttatnak a növények gyökereihez.
A penész megelőzésére használhatjuk ezeket a speciális szobanövényeket
2024. október 31. 07:10
A penész az egészségre is káros, kiváltképp a fekete színű penész. A zöld „csak” allergiát okozhat, utóbbi azonban súlyos tüdőpanaszokat is.
Édesburgonyából is készíthetünk szeszes italt
2024. október 30. 06:40
A Juranggae 60% rizst és 40% lila édesburgonyát tartalmaz, és hagyományos lepárlási módszerrel készítik, mesterséges adalékanyagok nélkül.
A kacsatojás-fogyasztás előnyei és hátrányai
2024. október 29. 08:10
A kacsatojás több fehérjét, zsírt és többféle vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz, mint a tyúktojás.
Jól tűri a kemény fagyokat: téli jázmin
2024. október 27. 08:10
A téli jázmin olyankor virágzik, amikor a többi növénynek esze ágában sincs előbukkanni a hópaplan alól, vagyis a legkeményebb téli hidegben.