2021. szeptember 30.
A tudósok csak becsülni tudják, hogy mikor bomlik le például egy műanyag zacskó. Azt tudják, hogy biológiailag nem bomlik le, viszont a fény hatására igen.
2021. szeptember 30.
Közeledik a hidegebb időjárás, nappal bár még ragyog a nap és akár 20-25 C fok is van, éjjel azonban már hűvös a légköri levegő, amiben a szobanövények már aligha lesznek boldogok. Ilyenkor elkezdhetjük fokozatosan visszahordani őket a lakásba.
2021. szeptember 30.
Az Európai Unió 5 milliárd eurós támogatást nyújt 2025-ig azon országok számára, amelyeket valamilyen formában hátrányosan érintett az Egyesült Királyság (UK) távozása a közösségből- a freshplaza.com szerint.
2021. szeptember 29.
A gyümölcs-és zöldségfélék betakarítása nagy erőkkel folyik, de a termés mennyiségén és minőségén látszik az idei esztendő extrém időjárásának néhány negatív hatása.
2021. szeptember 29.
Az Agrárminisztérium napokban megjelent rendelete október 31-ről egy hónappal későbbre, november 30-ra módosította a téli trágyázási tilalom kezdetét a nitrátérzékeny területeken. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szorgalmazott módosítás segíti a növénytermesztés eredményességének és ezáltal a gazdák versenyképességének javítását.
2021. szeptember 29.
A kerti szezon végén elkezdődik az az időszak, amikor megalapozzuk a következő évünket, mégpedig egyrészt a komposztálással, másrészről a növényvédelemben. Most első körben a komposztálás kérdéseit fogjuk szemügyre venni, vajon mi legyen a keletkező zöldhulladékkal?
2021. szeptember 29.
A borsóárak globális megugrását az alacsony kínálat és a növekvő növényi fehérje iránti kereslet okozta.
2021. szeptember 29.
A vállalkozás egyfajta „méhhotelként” működik azok számára, akiknek nincs elég idejük a méhészetre.
2021. szeptember 29.
A növény tápanyagigénye és a műtrágya minősége mellett, az alkalmazott termesztéstechnológia az a tényező, ami leginkább meghatározza a tápanyagok elosztását és időzítését.
2021. szeptember 28.
A térségnek lehetősége nyílik Hany Istók alakját egy olyan turisztikai célú egységes arculati elem létrehozására felhasználni, mely többek között lehetőséget biztosítana a turisták helyben tartására.