Miért és hogyan ültessük át szobanövényeinket?
2025. január 5. 14:10
Az átültetéssel friss földet biztosítunk, amely tápanyagokkal látja el a növényt, és elősegíti a gyökerek megfelelő légzését és vízfelvételét.
Dolmányos varjak a kertünk körül: mit jelent ez?
2025. január 4. 08:10
Amennyiben megjelennek a kertünk környékén, akkor a terület vonzó számukra élelem vagy fészkelési lehetőség szempontjából.
Egy gyönyörű hidegtűrő növény: mexikói kalapvirág
2024. december 26. 16:10
A virág középső része, amely egy hosszúkás, kúpos struktúrát alkot, magasan kiemelkedik a szirmok fölé, így a növény virágzata egy hagyományos mexikói sombreróra, vagyis kalapra emlékeztet.
Nem virágzik az orchideánk: mit tehetünk?
2024. december 23. 14:10
Az orchideát soha nem szabad kidobni, csak meg kell értenünk az igényeit ahhoz, hogy hosszútávon élvezhessük szépségét.
A díszcsalán téli gondozása
2024. december 22. 10:10
A téli időszakban gondos ápolást igényel, mert meleg éghajlati származású növényként érzékeny a hidegre és a fagyra.
Seprűzanót: a karácsonyi grincsfa alapanyaga
2024. december 19. 13:10
Fontos, hogy a hidegebb hónapok alatt ne öntözzük túl, mivel a felesleges víz télen megfagyhat és károsíthatja a gyökereket!
Így tartsuk tisztán a szobanövényeink leveleit!
2024. december 17. 11:10
A szobanövények leveleinek tisztítása azért fontos, mert a rajtuk felhalmozódó por, zsír, vízkő vagy egyéb szennyeződés gátolhatja a növények létfontosságú folyamatait.
Tudta, hogy a kivágott fenyő 3-4 liter vizet is felszív naponta?
2024. december 16. 08:10
Amennyiben nem díszítené fel még a fát, addig is – ha van rá lehetősége – tartsa hűvös helyen!
Mit tehetünk télen a komposzttal?
2024. december 10. 08:10
A téli hideg jelentősen lelassítja a komposztálás természetes folyamatait, mivel a bomlásban kulcsszerepet játszó mikroorganizmusok hőmérsékletérzékenyek.
Óvatosan az aszalt gyümölcsök fogyasztásával!
2024. december 8. 16:10
Az aszalt gyümölcsök vásárlásakor különösen fontos, hogy a minőségükről megbizonyosodjunk, hiszen nem minden aszalvány készül első osztályú, friss gyümölcsből.