13℃ 6℃
március 11. Szilárd, Tímea, Konstantin

Szöőr Bea

Agrofórum Online

Terítéken voltak a vadhúsok

2021. szeptember 6. 09:58

Jelenleg hazánkban az egy évre jutó vadhúsfogyasztás 30 dkg/fő, amely elenyésző az uniós átlaghoz képest. Pedig, mint az a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon is elhangzott, hazánkban éves szinten mintegy 10.000 tonna vadhús képződik. Mindemellett tudni kell azt is, hogy ez a vadhús prémium minőségű, egészégügyi ellenőrzése rendkívül szigorú és fenntartható módon „keletkezik”. Érthető hát a szakma és a szaktárca azon törekvése, hogy a vadhús fogyasztását népszerűsítsék a fogyasztók körében. Bizonyára sok módon történhet ez, de az egyik legsikeresebb módja az a rendezvény volt, amelynek a Pákozdi Pagony adott otthont.

Kortaporta: a felelős állattartás mindenekelőtt

2021. július 25. 11:50

Koroknai Editnél, a Kortaportán jártunk…

A folyamat egy újabb része...

2021. július 3. 09:03

Nagyon várják az egyetemi hallgatókkal való együttműködést pl. a drónok növényvédelembe való bekapcsolásának a területén.

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27. 10:38

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.

Tiszta helyen termő öreg tőkék, nagy borok

2021. június 26. 04:36

Horváth József "Ráspi"-nál, a Soproni borvidéken jártunk.

Banánhéjat megenni, na még mit nem?!

2021. június 13. 08:36

Az ok, amiért ennek az egyébként hétköznapi alapanyagnak a fogyasztására irányul jelenleg a figyelem, kettős: egyrészt a nem elégszer hangsúlyozható élelmiszer-pazarlás visszaszorításának igénye, másrészt a vegetáriánusok körében a hús pótlása.

Mindenképpen Alföld, mindenképpen Napfény

2021. június 11. 08:36

A Kunsági borvidéken, Varga Árpádnál jártunk a csodálatos Gedeon Birtokon.

Csallóközből Hegyaljára

2021. június 3. 09:07

Aki járt már erre, azt tudja, hogy a kecses lankák alatt egy nagyon erőteljes vulkáni gerinc húzódik, és ez a több, mint négyszáz vulkáni kúp talajfajtákban kimeríthetetlen gazdagságot nyújt. A furmint nagyon diszkrét, nem egy muskotály, amely az illatával elcsábít, engedi, hogy a talaj, a dűlő kinyilatkoztassa magát, itt pedig nagyon sokféle talaj megtalálható. Ezért van az, hogy a furmintból, ha csak egy hordó készül, akkor is dűlő szelektáltan palackozunk, hogy valamiképp tolmácsolni tudjuk ezt a sokszínűséget.” Bodó Juditnál, a Borászok Borásza döntősénél jártam, a Tokaji borvidéken.

Móron májusban kötelező az ezerjó

2021. május 26. 07:37

Rendkívül sokféle arca van az ezerjónak, lehet a megszokott mellett pezsgők, vagy akár kései szüretelésű édes borok alapja is.

A Pannonhalmi borvidéknek fekszik a rajnai rizling

2021. május 25. 10:38

A borvidéknek nagyon "fekszik" a rajnai rizling, jól érzi itt magát. Mind a talaj, mind a klimatikus szempontok kedvezőek számára.