A Bükki borvidékről a csúcsgasztronómiába
2021. április 24. 13:06
Ez alkalommal a Bükki borvidékre látogattunk, egészen pontosan Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészetébe.
Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 2. rész
2021. április 15. 08:37
Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.
Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 1. rész
2021. április 10. 03:36
Itt az idő, teret kell szentelnünk annak az ételnek, amely idehaza nem is egyszerűen csak egy étel, hiszen sokan a nemzeti öndefiníciónk egyik alappilléreként is tekintenek rá: a töltött káposztának.
Mi kerül a szentelőkosárba?
2021. április 4. 11:32
Mai napig emlékszem az első találkozásunkra. Egy barátnőm édesanyja hozta Miskolcról, ezt az addig ismeretlen ételt. Érdeklődésemre pedig, hogy mégis ez mi, a világ legtermészetesebb hangján a következőt válaszolta: ez bizony sárgatúró.
Borok vegyszermentes szőlőből, sok spontaneitással - interjú Vincze Tamással
2021. március 29. 07:38
Interjút készítettünk Tokaj-Hegyalján Vincze Tamással, egy maga útját járó, bátran kísérletező borásszal.
Származási igazolványhoz kötött az erdőtelepítési támogatás
2021. március 28. 08:39
Az erdészeti szaporítóanyag megvásárlójának a facsemeték beszerzése során arra kell figyelmet fordítania, hogy a megvásárolni kívánt erdészeti csemetét engedélyes csemetekertben állították-e elő, és hogy a vásárláskor szállítói származási igazolványt kapjon a termelőtől.
Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül
2021. március 27. 13:13
Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.
Bussay Pincészet: kiváló, bio minőségű borok a Zalai borvidékről
2021. március 21. 03:37
A Zalai borvidék nemcsak, hogy a legfiatalabb hazánkban, de talán a legkevésbé ismert is.
Mi(lyen) fá(ba)n terem a virics?
2021. március 20. 03:36
A nyírfavizet, vagy ahogy másképp hívják, a viricset, ilyenkor kora tavasszal kell gyűjteni. Ahogy az öregek fogalmaztak, akkor érdemes kezdeni, amikor a fa töve körül a hó elkezd olvadni egy gyűrűben.
A sváb gasztronómia gyöngyszeme: a kródumpraj
2021. március 19. 04:39
A helyi német közösség egyik kedvencének számító kródumpraj az az étel, amiről a környező településen élő magyarok is azt gondolják, ez egy "echte" német.