Pattogatni való kukorica: ipari zöldségnövény szántóföldi vetésforgóban
2022. február 11. 05:36
A szakma „netflixes” időszaknak nevezi azt, ami a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett, az emberek otthon maradtak, sorozatokat néztek, és popcornt pattogtattak otthonaikban.
Tiszta a víz a pohárban
2022. február 6. 06:36
Nagy Edittel, a MaVíz főtitkárával vízbázisokról, a kiváló minőségű magyar ivóvízről, PET palackokról is beszélgettünk, sőt még a debreceni Nagyerdő talajvízszintje is szóba került.
Kimagasló minőségű, egyedi stílusú fajtaborok a Pécsi borvidékről
2022. február 4. 04:36
Ez alkalommal a mohácsi körzetbe látogattunk el, közelebbről a Hásságyba, a Belward pincészetbe, amely igen komoly változásokon ment át az elmúlt tizenöt évben. Beszélgetőtársam a borászat egyik újragondolója, annak vezetője, Wilhelm Dávid borász volt.
Csallóközből Bodrogkeresztúrig - Bodó Judit, a Borászok Borásza
2022. február 1. 04:36
Bodó Juditnál, a Borászok Borászánál jártunk, a Tokaji borvidéken.
Sagmeister Borászat: cél a komplexitás és nem a feszesség
2022. január 23. 04:36
Sagmeister Ernővel a Szerémi borvidékről, a bolgár örökségről és természetesen a díjazott borról is beszélgettünk.
Egyedi karakterű, kifinomult borok tisztességes profittal
2022. január 12. 04:36
Takler Andrással a szekszárdi borvidék történetéről, az elmúlt évtizedek kihívásairól, tervekről, na meg borokról beszélgettünk.
AgroSprint: egy hazai kisvállalkozás útja a Forbes 100-as listájára
2022. január 5. 05:36
Fülöp Gábornéval, a AgroSprint Zrt. egyik tulajdonosával és igazgatósági tagjával eredményeikről, generációváltásról és a zöldség-gyümölcs feldolgozóipari ágazat nehézségeiről is beszélgettünk.
Egy, csak egy leány van a gáton - Hotyek Zita szőlész és kádármester
2021. december 10. 04:36
Hotyek Zita szőlészként dolgozik, de a kádár mesterséget is elsajátította, és ha ideje engedi, részt vesz a családi műhely munkájában.
Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, ahol minden palack egyedi
2021. november 28. 05:36
A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.
Csíz sajtműhely: sajtkészítés mesteri szinten
2021. november 27. 07:36
Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.