Móron májusban kötelező az ezerjó
2021. május 26. 07:37
Rendkívül sokféle arca van az ezerjónak, lehet a megszokott mellett pezsgők, vagy akár kései szüretelésű édes borok alapja is.
A Pannonhalmi borvidéknek fekszik a rajnai rizling
2021. május 25. 10:38
A borvidéknek nagyon "fekszik" a rajnai rizling, jól érzi itt magát. Mind a talaj, mind a klimatikus szempontok kedvezőek számára.
Ne a szájpadláson csattanjon a pálinka!
2021. május 22. 08:36
A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.
Teleki Zsigmond nyomdokain - szőlőalanyok nemesítése világszínvonalon
2021. május 3. 09:38
Teleki Zsigmond szőlőalany-nemesítésben végzett munkája kimagasló jelentőségű. Fajtái elkerültek a világ szőlőtermesztő országaiba, termesztésbe vonták, több kutatóintézetben tovább szelektálták.
Mert nem csak a húsevőké a töltött káposzta - 3. rész
2021. május 1. 04:36
Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!
A Bükki borvidékről a csúcsgasztronómiába
2021. április 24. 13:06
Ez alkalommal a Bükki borvidékre látogattunk, egészen pontosan Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészetébe.
Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 2. rész
2021. április 15. 08:37
Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.
Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 1. rész
2021. április 10. 03:36
Itt az idő, teret kell szentelnünk annak az ételnek, amely idehaza nem is egyszerűen csak egy étel, hiszen sokan a nemzeti öndefiníciónk egyik alappilléreként is tekintenek rá: a töltött káposztának.
Mi kerül a szentelőkosárba?
2021. április 4. 11:32
Mai napig emlékszem az első találkozásunkra. Egy barátnőm édesanyja hozta Miskolcról, ezt az addig ismeretlen ételt. Érdeklődésemre pedig, hogy mégis ez mi, a világ legtermészetesebb hangján a következőt válaszolta: ez bizony sárgatúró.
Borok vegyszermentes szőlőből, sok spontaneitással - interjú Vincze Tamással
2021. március 29. 07:38
Interjút készítettünk Tokaj-Hegyalján Vincze Tamással, egy maga útját járó, bátran kísérletező borásszal.