13℃ 10℃
május 7. Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Szöőr Bea

Agrofórum Online

Indítsuk az új évet méregtelenítéssel

2024. január 2. 07:10

Íme, itt a január. Gazdagabbak lettünk (jó esetben) remek ajándékokkal, meghitt családi pillanatokkal, na meg jó néhány pluszkilóval. Ez utóbbiaktól igencsak sürgősen szeretnénk megválni, de bármely gyorsan jöttek, távozni nem fognak ilyen észrevétlenül. Kezdődhet hát az újévi méregtelenítés és ezzel együtt a tudatos testmozgás is.

Így használjuk tudatosan a tojást

2023. december 30. 12:40

A laktózmentes ToTu termékek mind a tejfehérje-allergiásoknak, mind pedig a laktózérzékenyeknek megoldást jelentenek, hiszen ezeket panaszok jelentkezése nélkül fogyaszthatják. Ráadásul úgy, hogy nem kell nélkülözniük a hagyományos tejtermékek megszokott ízvilágát és állagát sem.

Indul a Nagy Téli Madárles!

2023. december 29. 10:10

Ha kellő időt töltöttünk már a négy fal között, mindezt bejgli majszolásával és ajándékok nézegetésével tarkítva, akkor remek alternatívát jelenthet számunkra a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nagy Téli Madárlese. A december 28. és február 29. közötti eseményen bárki részt vehet, előzetes természetismereti képzés nélkül is.

Leleplezzük Erős Pista történetét

2023. december 26. 08:10

Az Erős Pistás szaloncukor mára az Univer igen kedvelt termékévé vált. De honnan ered a márka?

Hagyományos szatmári ízek karácsonyra

2023. december 19. 13:40

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen az országban, aki (amikor a rázúduló feladatok némileg csökkennek) riadtan számolja a napokat karácsonyig. Mert igen, tudom, hogy ez az ünnep nem a fogyasztásról szól, és nem a „mit eszünk” a lényeg, de azért zabpehellyel és némi tejtermékkel csak nem lehet nekiindulni az ünnepnek... És akkor az ajándékokról még nem is beszéltem.

Borok, garantáltan másnaposság nélkül

2023. december 17. 09:10

Zsiros Bernadett közgazdász, a Mentes Bor webshop megálmodója a saját érintettsége miatt – és gondolva hisztaminérzékeny társaira – hozta létre a Mentes Utakon receptes blogot, majd ennek sikerén felbuzdulva továbblépett és meghonosította hazánkban a hisztaminszegény tételeket is.

Alaposan lehúzták a növényi alapú fehérjeporokat, mindegyikkel van valami baj

2023. december 15. 10:10

Érzékelhetően egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú fehérjeporok iránt. Nem meglepő, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központtal karöltve alaposan utánanéztek annak, hogy mit is rejtenek a csomagolások.

Mióta létezik mindenki karácsonyfája?

2023. december 10. 17:10

A decemberi utcák, terek elképzelhetetlenek karácsonyfák nélkül, ezt látva szinte hihetetlennek tűnik, hogy Olaszországban még az 1930-as években is pogány divatnak bélyegezték a faállítást.

Boralapú koktélok karácsonyra – egy próbát megérnek!

2023. december 3. 17:10

Szeretne boralapú téli, ünnepi ízű koktélokat kóstolni, vagy akár készíteni is? Akkor érdemes a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) színes, illatos kampányát figyelemmel követnie. A „Keverd és kóstold” kampányban ugyanis a boralapú koktélok kerültek fókuszba.

Gyógynövénytermesztés, orvostudomány által is elismert módon

2023. december 3. 13:10

Gyógyteák, fűszerkészítmények, majd illóolajok, most pedig itt vannak a levesek is. Mindezek a győrújfalui Sudár Birtokról származnak, ahol a kilencvenes évek elejétől kezdve már ökológiai gazdálkodást folytattak Boros Erzsébet szülei. A birtok tulajdonosa az elődök értékrendszerét szem előtt tartva szervezte újjá a gazdaságot. Ennek a munkának az eredményei, többek között, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek is.