2024 a lisztharmat éve

Agrofórum Online

A 2024-es év a lisztharmat éve volt a szőlészek életében. A környezeti körülmények, a magas hőmérséklet mind a fertőzés országos terjedésének kedvezett.

A magas hőmérséklet és a további környezeti körülmények határozták meg az idei év lisztharmat fertőzéseinek mértékét. A szőlő esetében a tényezők együttállása intenzív, országos terjedést okozott.

Videónkból kiderül, hogy milyen további kihívásokkal kell szembenézniük a jövő szőlészeinek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

2021. augusztus 25. 08:34

3,59 tonna. Átlagban ennyi repcét takarított be hektáronként a kombájn a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ősszel majdnem kitárcsázott tábláján. A 4100 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó agrárvállalatnál a kelés gyengesége miatt komoly dilemma volt, hogy az adott parcellán mi legyen az olajos növénnyel. Végül a Head-Land Kft. tápanyag-utánpótlási technológia alapján jó döntés született, amit az egységes, egyöntetű állomány képe, és a hozammérő is igazolt.

Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

05:00

Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

2019. január 25. 06:58

A KWS Magyarország Kft. 2015-ben indította útjára Szemes Kukorica és Silókukorica Termelési Versenyeit hagyományteremtő céllal. Az eredményeket a KWS téli partnertalálkozó rendezvényein hirdették ki. 2019. január 15-én, Zalakaroson, míg 2 nappal később Hajdúszoboszlón vehették át a díjazottak az oklevelüket és a nyereményüket. Összesen 17 díjat osztottak ki.

Így kerül a földekre az értékes hígtrágya

2021. május 4. 07:19

Évente többezer köbméter szerves hígtrágyát juttat ki földterületeire a sertéstartással is foglalkozó Bácsalmási Agráripari Zrt. Ennek a feladatnak a hatékony elvégzésére vásároltak egy a Fliegl VFW 25 000-es tartálykocsit, ami megbízhatóan végzi el a rábízott feladatot.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.

A jövőben is támogatják a szójatermesztést? - Dr. Nagy István agrárminiszter válaszol

03:33

A jövőben is támogatják a szójatermesztést? - Dr. Nagy István agrárminiszter válaszol

2019. február 21. 08:45

A 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow nyitónapján dr. Nagy István agrárminiszter is bejárta a kiállítást a HUNGEXPO területén. A szakpolitikus a körbevezetés során a vasvári székhelyű Karintia Kft. standját is meglátogatta, ahol a szójatermesztés jelenlegi helyzetéről és jövőjéről beszélt.

Így repül a Versatile kombájn - Betakarítógépek érkezése Oroszországból a Vektor Holdinghoz

03:06

Így repül a Versatile kombájn - Betakarítógépek érkezése Oroszországból a Vektor Holdinghoz

2017. október 8. 21:10

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Csak pár nap maradt a nitrátjelentésre!

2020. március 25. 11:49

Idén is eljött a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint az állattartóknak a nitrát adatszolgáltatás időszaka.

Koromfekete kombájnok a baranyai repcében

2022. július 19. 08:40

Impozáns látványt nyújtott július első napjaiban az ország egyik legjelentősebb Massey Ferguson felhasználójának számító, Pellérdi Gazdakör Kft. két IDEAL kombájnja, amely a Baranya megyei táblán éppen repcét takarított be.