A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

Agrofórum Online

3,59 tonna. Átlagban ennyi repcét takarított be hektáronként a kombájn a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ősszel majdnem kitárcsázott tábláján. A 4100 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó agrárvállalatnál a kelés gyengesége miatt komoly dilemma volt, hogy az adott parcellán mi legyen az olajos növénnyel. Végül a Head-Land Kft. tápanyag-utánpótlási technológia alapján jó döntés született, amit az egységes, egyöntetű állomány képe, és a hozammérő is igazolt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

06:34

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 6. 09:01

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése - természetesen modern szemlélettel, folyamatosan fejlesztett gépparkkal és a helyspecifikus gazdálkodás jegyében. A Debrecent elkerülő autópálya mellett fekvő táblán a Dekalb DKC 4943 hibridje került a talajba, átlagosan 73 000-es tőszámmal, ám a csapadékszegény időszak miatt idén ezen némiképp csökkenteni kellett.

John Deere S szériás kombájnok

05:34

John Deere S szériás kombájnok

2014. augusztus 29. 09:25

Bemutatkozik a John Deere új S szériás betakarítógépe.

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken - A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

2020. március 12. 07:05

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

"Tartsd" a növényt habitusa szerint: szőlőnél ez mit jelent? A Babó-féle ágaskordon előnyei

6:54

"Tartsd" a növényt habitusa szerint: szőlőnél ez mit jelent? A Babó-féle ágaskordon előnyei

2023. augusztus 30. 11:00

A támrendszer mentén hosszan elhúzódó, több méteres kordonkar a konvencionális tőkeművelésmódokhoz szokott szemnek furcsa lehet, hiszen a szőlőt szinte az egész világon metszéssel, a vesszőhozam 90-95%-ának eltávolításával, a fürtök számának korlátozásával alakítják. A szőlő minősége azonban az ágaskordon esetében nem hagy kívánnivalót maga után, de hagyni kell, amíg – úgymond – a szőlő kinövi magát, és beáll. A telepítés után néhány évvel – hihetetlen – de a szőlő kézimunkaigénye, és a növényvédelemre fordított költségek minimalizálódnak. Ennek pedig a napjainkban tapasztalt inputanyag-árak mellett koránt sem elhanyagolható a jelentősége. Dr. Babó Tivadar, fél évszázaddal ezelőtt új szőlőtőkeforma kialakítására tett javaslatot. A világ számos pontján, Ausztráliától az Egyesült Államokig számos helyen bevezették, de hazánkban kételyek övezik az elképzeléseket.

Dráguló műtrágya? Lúgosodó talajok? Talajjavító megoldások

2021. december 27. 17:03

A talajjavítás kapcsán a kijuttatás módjához kell igazítani a termékeket - ez az egyik alapvető szempont a Vulcan Agro-nál- Ennek köszönhetően gyorsan, könnyen, a már meglévő gépállománnyal területre juttatható magas minőségű és hatékony készítményeket kínálnak a gazdálkodóknak.

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

4:24

Az OTP Agrár a hosszú távú kapcsolatokra épít

2023. május 30. 16:41

Az OTP Agrár immár 11. alkalommal lehet jelen a 30 éve megrendezett Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon. A személyes jelenlét célja pedig nem más, mint a partnerkapcsolatok mélyítése egy kötetlen, és közvetlen interakcióra lehetőséget teremtő környezetben.

Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés - növénykondicionálóval

2021. augusztus 24. 07:29

2021-ben 24 fagyos éjszakával kezdett megküzdeniük a gyümölcsfáknak a Kecskemét melletti Kujáni tanyán, ahol a 6 hektáros meggyültetvényben az FMC RhizoMagic növénykondicionálójának köszönhetően a nehéz szezonkezdet ellenére végül szép termést sikerült betakarítani.

Väderstad innovációk X. - SeedEye precíziós rendszer

2023. január 14. 18:28

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.