Címke: Laskagomba

laskagomba

Blog / Ház, táj

Mindent a laskagombáról

2024. február 22.

Ugyan a csiperkegomba töretlen sikeréhez még nem hasonlítható a laskagomba népszerűsége, de kiváló emészthetőségének és széles körű felhasználásának hála mára már megelőzte a keresettsége a shii-take gombáét.

Agrárhírek / Életmód

A laskagomba is segíthet az afrikai élelmezési gondok megoldásában

2022. november 27.

A német, magyar, kenyai, egyiptomi és algériai kutatók célja, hogy Afrika robbanásszerűen fokozódó élelmiszerigényét környezetkímélő módon lehessen kielégíteni a jövőben.

Szakcikkek / Házikert

Így jártam az erdőalja veteményessel

2022. szeptember 10.

Ha már hobbikert és gyakorlati tippekről van szó, akkor az idei új kísérletem, az erdőalja veteményeskert tapasztalatairól is érdemes beszélni.

Szakcikkek / Házikert

Laskagomba és csiperke termesztése házilag

2021. december 19.

A gombatermesztés nagyon izgalmas és látványos folyamat még akkor is, ha csak kicsiben, otthon magunknak termesztgetünk. Szerencsére jó ideje kaphatók már a gombatermesztő dobozok is, de akár piacon is vásárolhatunk laskatönköket már beoltva gombász szakembertől.

Szaktanácsadás

Megmenthető a tölgyfa?

2021. február 3.

A képen látható gombák kb. 2 m magasságban élnek a tölgyfa törzsén. A fa életképességére, veszélyes voltára ezen felvételek alapján lehet következtetni?

Videó
Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

05:02

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

2019. március 26.

Fehér és barna kalapú csiperkét, valamint laskagombát termesztenek a Bio-Fungi Kft. ócsai gombatermesztő telepén. A dinamikusan fejlődő vállalat 2008 májusában váltott a polcos, holland típusú termesztési módszerre, előtte pincében, zsákos technológiával dolgoztak.

Szakcikkek / Zöldség

Fajtahasználat a gombatermesztésben

2018. november 4.

A gombatermesztésben a ’90-es évek óta visszajáró probléma a zöldpenész betegség. A zöldpenész betegséget okozó Trichoderma nemzetség fajai talajlakó, fonalas gombák, amelyek igen jelentős terméskiesést okoznak a kétspórás csiperke, a laskagomba és shiitake termesztésben egyaránt. A zöldpenész okozta tünetekről és a betegség terjedéséről, valamint a higiéniai kérdések mellett a megelőzés fontosságáról közöl ismereteket a szerző.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A gombatermesztés mellett a fogyasztás is növekedik

2018. november 3.

A magyar gombára jelentős igény mutatkozik külföldön, a hazai termesztés a belföldi igényeket kielégíti, de az exportigény miatt akár a többszörösére is lehetne növelni, amihez jelentős fejlesztések szükségesek.

Agrárhírek / Terményárak

Emelkedőben a termesztett gomba ára - Oroszország megsokszorozta exportját

2018. október 22.

A csiperkegombát 6 százalékkal magasabb, 485 forint/kilogramm, a laskagombát 1 százalékkal magasabb, 630 forint/kilogramm áron kínálták.