Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Agrofórum Online

2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat, de a DuPont és a Dow egyesülésével létrejött Corteva Agriscience™ Magyarországon is bemutatkozott. A Dombóváron tartott Porfólió Farm rendezvényen több száz gazdálkodó előtt mutatták be az új céget, és annak legújabb termékeit.

A Corteva munkatársai továbbra is arra törekednek, hogy az eddig is kiváló viszonyt tovább erősítsék a gazdálkodókkal. Ennek is köszönhető, hogy a termelőkkel kapcsolatot tartó területi képviselőcsapat jelentősen nem változik. A vetőmag üzletágban ilyen szempontból minden maradt a régi, a növényvédő szer üzletágban pedig a két csapatot egyesítették, megújították, és megerősítették, így a kollégák még hatékonyabban tudják a megfelelő technológiai javaslatokat kidolgozni.

A dombóvári Porfólió Farm rendezvényt a Corteva elődje már hosszú ideje a régió egyik meghatározó agrárvállalatával, az Agrár-Béta Kft.-vel közösen rendezi meg, a két cég közös múltja a Pioneer hibrideknek köszönhetően nagyjából másfél évtizedre nyúlik vissza.

A dombóvári szakmai rendezvényen a gazdálkodók számos előadást hallgathattak meg, majd a szántóföldi szemlén megtekintették a vetőmagportfólió egyes elemeit, megismerhették a növényvédelmi technológiákat, és meghallgatták az őszi talajmunkával kapcsolatos ajánlásokat.