KERNER STRATOS mulcs magágykészítő – Vektor-Holding Kft.

KERNER STRATOS mulcs magágykészítő – Vektor-Holding Kft.

Agrofórum Online

A KERNER STRATOS egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Legfrissebb videónkban ezt a gépet mutatjuk be részletesen.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

07:17

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

2024. június 7. 13:50

A talaj regenerációját középpontba helyező mezőgazdasági gyakorlatok szerves elemei a talajforgatás elhagyása, a talaj takarása, takarónövények alkalmazása, valamint a direktvetés is, melyek mind hozzájárulnak a talajegészség helyreállásához, valamint annak hosszú távú fennmaradásához. Május elejére már számos kultúrát elvetettek a gazdálkodók, de a cirok direktvetését még volt lehetőségünk elkapni Uraiújfalu határában...

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

05:02

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

2019. március 26. 06:42

Fehér és barna kalapú csiperkét, valamint laskagombát termesztenek a Bio-Fungi Kft. ócsai gombatermesztő telepén. A dinamikusan fejlődő vállalat 2008 májusában váltott a polcos, holland típusú termesztési módszerre, előtte pincében, zsákos technológiával dolgoztak.

Maszkos Dutra és a 100 éves gőzgép működés közben

2020. szeptember 19. 11:28

Még az öreg Dutra traktor sem lázadt fel a Bábolnai Gazdanapokon azért, hogy maszkot kell viselnie, bár a szabadtéri rendezvény során ez nem is volt kötelező. A magyar gépgyártás legtöbb kiemelkedő alkotása éppen a veszélyeztett, fél évszázadnál időszabb korban van, igaz, fennmaradásukat nem a járványok, sokkal inkább a háborúk és az elmúlt évtizedek viszontagságai veszélyeztették - különösen a vasból készült gőzgépeket.

Agrofórum metszésiskola - Alma termőkaros orsó fenntartó metszés

04:39

Agrofórum metszésiskola - Alma termőkaros orsó fenntartó metszés

2019. március 24. 06:36

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a termőkaros orsó forma?

Mi lehet a talaj mélyén?

2020. október 8. 11:15

Nem könnyű, de érdemes belenézni földterületeink mélyebb rétegeibe. Erre hívták fel a figyelmet szakemberek a Bábolnai Gazdanapok alkalmával, ahol egy interaktív talajszelvényben mutatták be a termelőknek, milyen típusú talajművelő eszköz milyen hatást gyakorol a talajokra.

Tipp az óvári gazdászoktól: ezért érdemes drónirányító és -adatelemző képzésre jelentkezni

2023. január 4. 17:12

Két féléves, drónirányító és -adatelemző szakirányú továbbképzést indít levelező munkarendben a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, ami komoly lehetőséget jelent az agrárszakemberek számára is.

A permetezőgép felkészítése a sikeres vizsgára - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (II. rész)

2019. december 3. 19:29

Az árutermelésben használt növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára fontos a felkészülés, hiszen számos problémát már a hivatalos ellenőrzés előtt ki lehet javítani az eszközökön. Az Agrofórum videósorozatának második részében a sikeres vizsga előfeltételeit vesszük sorra.

"A terminálást nagyon el kell találni" -Takarónövényes tapasztalatok Somogysárdon

2022. november 25. 12:02

Évek óta többféle takarónövényes kísérlet is zajlik Somogysárdon, Tóth Zoltán és családjának nagyjából 600 hektáros, főképp hagyományos növénytermesztéssel, de bíborhere vetőmagelőállítással is foglalkozó gazdaságában. A különböző összetételű keverékek előnyeinek és tulajdonságainak vizsgálata mellett 2022 őszén talajművelési módokat is összehasonlítottak, amit a Démétér Biosystems Kft. által november 10-én, a helyszínre szervezett talajközpontú, szakmai rendezvényen mintegy 130 gazdálkodó szemügyre is vehetett.