Lesz megvásárolható traktor? Időben érkeznek a gépek a precíziós pályázatra? – A KITE válaszol!

Lesz megvásárolható traktor? Időben érkeznek a gépek a precíziós pályázatra? – A KITE válaszol!

Agrofórum Online

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a magyar mezőgazdaság válságálló, amit az is bizonyít, hogy a beruházási kedv az utóbbi időszakban sem csökkent a hazai agráriumban. A géppiac azonban jelenleg mindezt nehezen tudja leköveti. Az energia- és nyersanyag-árak robbanásszerű növekedése, a logisztikai problémák, és az orosz-ukrán háború miatt súlyosbodó nehézségek komoly csúszokat eredményeznek. Nincs ez másként a KITE által forgalmazott eszközök esetében sem, de például a John Deere-nál már javuló tendenciákat lehet megfigyelni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új sulitraktor és pótkocsi a jövő agrárszakembereinek

2021. január 19. 16:44

Január 11-én délelőtt azonban egy nyerges vontató érkezett a piliscsabai intézményhez, ami egy, a néhány hónappal ezelőtt átadott Steyr traktorokhoz csatlakoztatható kéttengelyes Pronar pótkocsit hozta a gyakorlati oktatás színvonalának emelése érdekében.

Elkeserítő a helyzet a gyümölcsösökben

2020. május 19. 20:47

Az idei tél folyamán kis túlzással egyszer sem volt olyan hideg, mint április első napjaiban, amit a húsvéti időszak drasztikus lehűlései követtek. Ezt pedig nagyon megsínylették a magyarországi ültetvények, a kétszeres fagykár komoly terméskiesést eredményez országszerte.

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7. 08:18

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

Teltebb fürtök, nagyobb szőlőszemek, dúsabb lombozat

2020. augusztus 31. 07:21

A 7 hektáron az Alföldön szőlőt termesztő László Géza két éve ismerkedett meg a Seedplus egyik termékével, a NUTRIGREEN AD-vel, ami azonnal elérhető aminosav formájában biztosít szerves nitrogént a növényeknek. Bár az elején szkeptikus volt, az akkori 1,5 hektáros teszt annyira meggyőzte, hogy tavaly már mind a 7 hektáron alkalmazta a készítményt.

Hardi Percek II. rész - Delta Force keret

2018. november 16. 08:42

A Hardi Delta Force szórókeret a jelen és jövő mezőgazdaságának minden igényét kielégíti. A nagysebességű teljesítmény, a csekély szállítási szélesség és a nagymértékű robusztusság mind fontos jellemzője.

Borsó vetőmag-előállítás profi technológiával - szélsőségek között is

2022. június 7. 12:14

Május végén szépen virágzott a borsó a 900 hektáron hagyományos szántóföldi növényeket termesztő Gergely Farm egyik tábláján. A Borsod megyei Gesztely térségében működő agrárvállalatnál majdnem két évtizede foglalkoznak zöldborsó vetőmag-előállítással. Mivel a kultúra kifejezetten jövedelmező, és a búza előveteményének is kiváló, így a technológiára évről évre különösen nagy figyelmet fordítanak.

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

02:48

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

2019. október 1. 21:08

Az AgroFIELDshow rendezvényein a kísérletek mellett központi téma volt az AgroFIELD Termelői Club, és annak megalapítása is. Az AgroFIELD Termelői Club részeseként a termelőknek lehetőségük nyílik tájékozódni az új technológiai elemekről, azok hatékonyságáról, eredményességéről.