Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Az E-services rendszert évekkel ezelőtt vezette be a Vaderstad, mely eleinte a Tempo vetőgépeken jelent meg. A vállalat fejlesztői egy olyan jövőbe mutató megoldást láttak benne, amelyről maguk sem gondolták, hogy ilyen nagy sikere lesz. A tavalyi, novemberi Agritechnica kiállításon az E-Services rendszer segítségével olyan talajművelési megoldást mutattak be amely hozzájárul az autonóm megoldások eszköztárának bővüléséhez.

Immár húsz éve, hogy a Topdown kultivátor sorozatgyártásba került, és az, hogy az E-Services rendszer erre az eszközre került rá, trendet megalapozó fejlesztői döntés volt. A jövőbe mutató megoldást a hannoveri Agritechnica szakmai zsűrije talajművelési kategóriában díjazta, és az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás Termékfejlesztési díj pályázatán Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott az E-Services rendszerrel szerelt Opus is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi lesz veled növényvédelem?

6:25

Mi lesz veled növényvédelem?

2023. december 12. 14:40

Mezőgazdasági növényeink egészségvédelme, vagyis a növényorvoslás helyzete meglehetősen változékony. A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hagyományos, és idén 18. alkalommal megrendezett Növényorvos napot a ,,Mi lesz veled növényvédelem” kérdéskör határozta meg. Meghatározó körülményeket teremtenek az európai uniós szabályozások, amelyek értelmében 2030-ig meg kell feleznünk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét.

Öreg vetőgép nem feltétlenül vén vetőgép - Összehasonlítottunk két kukoricatáblát

2020. július 6. 10:20

Nem mindegy, hogy milyen vetőgéppel dolgozunk. Közhelyesen hangzik a megállapítás, de ha közelebbről is megtekintünk néhány kukoricatáblát, akkor komoly különbségeket láthatunk egy régi, egyszerű felépítésű, hagyományosnak mondható eszköz és például egy alapvetően ugyancsak koros, de a Precision Planting által felújított, érzékelőkkel, modern kiegészítőkkel ellátott vetőgép munkája között. Ezeket az eltéréseket vizsgáltuk meg Székesfehérvár határában Sebestyén Gergellyel, az AGCO leányvállalatának közép-európai régióvezetőjével.

Új önjáró és vontatott permetezőgépek a Harditól - továbbfejlesztett fúvókákkal

2022. február 18. 16:23

Nincs megállás a fejlesztésekben. A Hardi hamarosan Magyarországon is bemutatja legfrissebb innovációit. Arculatváltáson ment át például a Alpha önjáró permetezőgép, tehát a műszaki tartalom mellett változik a külalak is. A vontatott szántóföldi permetezőgépek palettáján megjelent a HARDI AEON, ami a csúcskategóriát képviseli, és ez többek között dizájnban is megjelenik. A precízebb vegyszerkijuttatás érdekében a fúvókák szintjén is folyamatosan zajlanak a fejlesztések, aminek legújabb eredménye ugyancsak kézzel fogható lesz hazánkban is.

Őszi árpa szemle Sipos gazdával - Hogyan teleltek a gabonák?

2021. március 18. 15:21

A tél vége felé a szántókat járva csúnyán lesárgult árpatáblákat, foltos búzákat láthatunk. Ennek okait kerestük Sipos Gazdával és végigvettük a következő hetek teendőit a termelők számára.

Hogy állnak a szántóföldi kultúrák? - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 4. rész

2021. február 18. 11:23

Száraz időjárással kezdődött az ősz, majd késve ugyan, de megjött a csapadék. A repce és az őszi kalászos gabonák viszonylag jó kondícióban várták a telet. Az ősz folyamán repcében a repcedarázs és a bolha kártétele volt aggasztó, amelyet több védekezéssel lehetett megfékezni. Külön kiemelendő a levéltetvek kártétele, ami nem minden évben ilyen jelentős.

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

07:25

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

2019. szeptember 20. 15:11

Az ipari paradicsomszezon kezdetén a hűvös tavaszi időjárás miatt egy héttel megkésett a palánták érkezése, a májusi esőzések pedig folyamatosan megszakították az eleve megkésett palántázást, ami után ráadásul a viszonylag hideg időben nehezen indultak meg a növények. Ennek köszönhetően a tervezett augusztus 10-i kezdés helyett majdnem 10 nappal később zúgott fel a paradicsomkombájn Szarvas határában.