Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Az E-services rendszert évekkel ezelőtt vezette be a Vaderstad, mely eleinte a Tempo vetőgépeken jelent meg. A vállalat fejlesztői egy olyan jövőbe mutató megoldást láttak benne, amelyről maguk sem gondolták, hogy ilyen nagy sikere lesz. A tavalyi, novemberi Agritechnica kiállításon az E-Services rendszer segítségével olyan talajművelési megoldást mutattak be amely hozzájárul az autonóm megoldások eszköztárának bővüléséhez.

Immár húsz éve, hogy a Topdown kultivátor sorozatgyártásba került, és az, hogy az E-Services rendszer erre az eszközre került rá, trendet megalapozó fejlesztői döntés volt. A jövőbe mutató megoldást a hannoveri Agritechnica szakmai zsűrije talajművelési kategóriában díjazta, és az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás Termékfejlesztési díj pályázatán Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott az E-Services rendszerrel szerelt Opus is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.

Väderstad innovációk VI. - MixIn késszár

2022. augusztus 2. 10:43

A Väderstad innovációkat részletező videósorozatunk hatodik részében a Mixln késszárat mutatjuk be nézőinknek.

Leteszteltük a vadkárkalkulátort egy károsított kukoricatáblán

2021. november 22. 13:54

Egyszerűen, a terepen használható, szakmailag minden igényt kielégítő, a hivatalos vadkárfelmérési útmutatón alapuló vadkárkalkulátor szolgáltatással segíti a gazdálkodók és a vadászatra jogosultak munkáját - és megegyezését - a Vadkárszakertők Nonprofit Kft. Az ötletgazdával, Varga Zoltán igazságügyi szakértővel egy Komárom-Esztergom megyei területen teszteltük le a online programot. A becslés során sok kérdésemre kaptam választ, a végeredmény pedig egy nagyon hasznos, a megegyezésben tényleg segítő eredménylap lett. www.vadkarszakertok.hu

Levéltetvek elleni védekezés

2020. június 26. 07:22

A cseresznyelégy és a monília után a következő legdühítőbb ellenségeink a levéltetvek, amelyből idén különösen sok van jelen a kertekben és ültetvényekben. Ezek az apró rovarok kolóniákat alkotva telepszenek meg a növényeink fiatal hajtásain már kora tavasszal, miután pete alakban sikeresen átteleltek a fák kéregrepedéseiben, rügyein, egyéb növényi részeken. Évente több, akár 10-12 nemzedékük is fejlődik hazánkban.

A facélia jelentősége, értéke és csodája - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 28. 14:39

Miért is fontos gazdasági és méhészeti szempontból is ennek a növénynek a jelenléte a vetésszerkezetben? Sipos gazda virágzó facéliatábláról jelentkezik be az Agrofórum határszemle videórovatában.

Precíziós öntözéstől a kukorica csepegtetéséig - A KITE öntözési szolgáltatásai, megoldásai

2022. november 7. 13:37

Hatalmas érdeklődés mellett, Nagy István agrárminiszter jelenlétében tartotta meg öntözési szakmai napján szeptember végén a KITE Zrt. Nádudvaron a 2022-es aszályos nyár után több száz gazdálkodó volt kíváncsi arra, hogy milyen megoldásokkal lehet enyhíteni a klímaváltozás okozta károkat.

A szőlősorok biodiverzitásának növelése - Vetési tippek Tokajról

2021. június 14. 09:16

Számos előnye van a többkomponensű magkeverékek használatának a szőlőültetvények sorközeiben. A megfelelően összeállított növénykombinációk javítják a talaj szerkezetét, emelik annak humusztartalmát, jelentősen csökkentik az eróziót. Megfelelő alkalmazásukkal nem konkurálnak a szőlővel, a párolgást ugyanakkor minimálisra csökkentik, így a nedvességet végeredményben megőrzik a nap melegének kitett, meredek területeken is. Mindezek mellett a keverékek nagymértékben hozzájárulnak a terület biodiverzitásának védelméhez és fokozásához is. Ezen előnyök kiaknázásához viszont az első és legfontosabb lépés a helyes vetéstechnológia megválasztása és alkalmazása.

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

6:49

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

2023. június 26. 09:08

A KITE Zrt. nagyszabású rendezvényt szervezett nádudvari telephelyén, melyen a jelenkor és a jövő kihívásaira, és azok megoldásaira hívták fel a figyelmet a vállalat szakemberei.