Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

Agrofórum Online

Erőteljesen bokrosodik, és gyommentes az októberben elvetett őszi búza az M43-as autópálya mellett, Algyő közelében. Szabó Zoltánék 570 hektáros gazdaságában a véletlen hozta úgy, hogy össze tudják hasonlítani az őszi és a tavaszi gyomirtást, hiszen az időjárás miatt az egyik táblájukon még el tudták végezni a kezelést, a másikon viszont már nem - így az kontrollterületté válhatott.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ilyet máshol nem találni: a borszőlő-ültetvény, amit a felszín alatt öntöznek

2022. augusztus 26. 07:28

Hiába a hetek óta tartó csapadékhiány, már messziről nézve is üde zölden virít a tatai Mikóczy Szőlőbirtok. Ez első ránézésre talán meglepő, hiszen a talajfelszín alatt zajlik a láthatatlan öntözés, ami magyarázatot ad arra, hogy a sorokban a növények miért ellenállnak ennyire a szélsőséges időjárásnak. A technológiát egy, a KITE társrendezésében megszervezett gyakorlati bemutatón ismerhették meg a szőlőtermelők.

Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

2022. október 7. 14:42

A Vulcan Agro abban hisz, hogy amit ma csinálunk, annak nem biztos, hogy holnap már eredménye lesz. Inkább két, három vagy akár öt éves távlatban gondolkodnak a talajjavításban.

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

4:41

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

2023. szeptember 20. 09:55

Mit hozott az idei év, és vajon megóvható az almaültetvény a jelenlegi, európai uniós szintű növényvédőszer-hatóanyag kivonások mellett? Hazánkban az Európai Uniós egyéb országokéhoz hasonlóan, szintén szűkül az alma termőterülete, bár sokkal drasztikusabb mértékben: míg az ezredfordulón 42.000 ha volt hazánkban, addig szűk negyed évszázad alatt az almatermő terület megközelítőleg felére, 20.500 ha-ra csökkent.

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

5:04

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

2023. augusztus 23. 12:40

A Karintia Kft. a szója-, illetve gabonavetőmag-piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A szója hazai vetésterülete, illetve a 2023-as kilátások kedvező színben tüntetik fel a kultúrát. A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási események, a gazdasági környezet hektikussága azonban a gabonafajta-választást jelentősen befolyásolják.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Baranyi Attila gazdálkodó, Hobol)

2018. október 8. 06:16

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Baranya megyei Hobol térségében is bizonyíthatott.

Induló gazdának segít a műtrágya - Nyereményjáték

2020. május 20. 07:59

A Borealis L.A.T. Kft. által felajánlott 3 tonna koncentrált, minden növénykultúrában hatékony nitrogén műtrágyát a húsmarhatenyésztéssel foglalkozó Hortobágy Faluvéghalmi Kft. nyerte meg.

Talajmegújítás direktvetőgéppel, küllőskapával és sorművelővel - Gépek a Talajélet konferencián

2023. február 4. 07:31

Hatalmas érdeklődés mellett tartotta meg Talajélet konferenciáját január 16-án a Talajmegújító Gazdák Egyesülete.

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

05:08

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

2019. augusztus 28. 10:36

Augusztus 2-án Farmet és Lemken talajművelő eszközök lepték el a Fejér megyei Lajoskomárom határát, ahol az Andest-2005 Bt. tartotta meg immáron hagyományos, nagyszabású szántóföldi gépbemutatóját. A rendezvényen a két márka legújabb fejlesztéseivel ismerkedhettek meg a gazdálkodók.