AGRITECHNICA 2015 – Magyar látogatók és új mezőgazdasági gépek, traktorok Hannoverben

AGRITECHNICA 2015 – Magyar látogatók és új mezőgazdasági gépek, traktorok Hannoverben

Agrofórum Online

November 8. és 14. között a hannoveri Deutsche Messe területén ismét megrendezték Európa legrangosabb és legnagyobb mezőgazdasági kiállítását. Az idei Agritechnica természetesen ezúttal is rengeteg újdonságnak, innovációnak adott otthont. Traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, pótkocsik, permetezés- és öntözéstechnika, erdészeti gépek, alkatrészek, precíziós gazdálkodás – többek között ezek a kategóriák várták az érdeklődőket a világ minden tájáról. 52 különböző országból, összesen 2900 kiállító mutatta be termékeit egy héten keresztül a mintegy 450 000 érdeklődőnek. A kiállítók és a látogatók közül is többen Magyarországról vagy éppen Felvidékről érkeztek Hannoverbe.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ősgabonák nyomában - Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 16. 15:26

Ha kalászos fajtaválasztásról van szó, akkor nincsenek könnyű helyzetben az ökológiai gazdálkodók. A legtöbb, hazánkban is elérhető árpát, búzát ugyanis többségében konvencionális termelésre nemesítették, szelektálták.

Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

2021. július 22. 09:35

A mezőgazdasági munkák során is számos megoldással lehet védeni a biodiverzitást, a beporzókat vagy éppen az apróvad-állományt - legyen szó mezei nyúlról, fogolyról vagy éppen fácánról. A magas növényzetben megbúvó állatokra azonban különösen nagy veszélyt jelent az első, tavaszi kaszálás.

Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

2021. május 28. 12:05

A 2020-as no-till kukorica kísérletek táblaátlaga hektáronként nettó 11 tonna lett, a 33 hibridből 23 hozott efölötti eredményt, a legjobbak pedig valamivel a 13 tonna/hektár hozam fölött álltak meg.

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

6:49

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

2023. június 26. 09:08

A KITE Zrt. nagyszabású rendezvényt szervezett nádudvari telephelyén, melyen a jelenkor és a jövő kihívásaira, és azok megoldásaira hívták fel a figyelmet a vállalat szakemberei.

Väderstad innovációk VIII. - OffSet kerékelrendezés

2022. szeptember 20. 14:51

Az OffSet kerékelrendezést először az NZ magágykészítőkön alkalmazta a Väderstad, majd a 2000-es évek közepén a Rapid technológia is átvette, és a Spirit gabonavetőgép-családnál is megjelent.

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

3:11

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

2023. szeptember 2. 10:40

A KITE Szántóföldi Napok második helyszínén, Hajdúböszörményben két fő témakör, az energiatakarékosság és a talajvédelem köré épült a vállalati bemutató. A két terület a növekvő inputanyagárak, és a folyamatosan degradálódó talajok mellett igen meghatározó.

Borsó vetőmag-előállítás profi technológiával - szélsőségek között is

2022. június 7. 12:14

Május végén szépen virágzott a borsó a 900 hektáron hagyományos szántóföldi növényeket termesztő Gergely Farm egyik tábláján. A Borsod megyei Gesztely térségében működő agrárvállalatnál majdnem két évtizede foglalkoznak zöldborsó vetőmag-előállítással. Mivel a kultúra kifejezetten jövedelmező, és a búza előveteményének is kiváló, így a technológiára évről évre különösen nagy figyelmet fordítanak.

A legújabb MTZ, a magyarra festett Carraro traktor és a gépkímélő üzemanyag - AGROmashEXPO 2022

2022. február 2. 06:57

Nem nevezhető minden szempontból hagyományosnak a 2022-es AGROmashEXPO, hiszen a koronavírus járvány miatt kevesebb volt a kiállító és a kisebb a terület. De így is voltak érdekességek, például az olasz Carraro két új, különleges grafikával díszített traktora - az egyiken olasz térkép, a másikon pedig a magyar Parlament, a Lánchíd és a Mátyás templom kapott helyet. Bár az AGROmashEXPO-n mindig a gépeké a főszerep, az input, az alkatrész és például az üzemanyag is szerephez jut. Az ANDL Kft. kisgépei mellett például az ASPEN alkilát benzinnel ismertette meg a szakmai közönséget. Míg a hagyományos üzemanyagban nagyjából 100 különböző veszélyes anyag található, addig az 5 éves szavatossággal rendelkező ASPEN 4 és ASPEN 2, tehát a négy és kétütemű motorokhoz ajálott termék jelentősen csökkenti a környezetterhelést, védi a gépkezelők egészségét és magát a gépet is. Belarus traktorok nélkül nincsen agrárkiállítás, így AGROmashEXPO sem. A fehérorosz traktorgyár legújabb típusai a Royal Traktor standján kaptak helyet.