Gyümölcs
Fizetett tartalom

Itt az ideje megalapozni a szőlő peronoszpóra elleni védelmét

KWIZDA

A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadását követően gondoskodni kell.

A fakadást követően felgyorsul a hajtások növekedése, intenzív vegetatív gyarapodásnak indul a növény. A gyorsan fejlődő zöldtömeg védelmét felszívódó készítménnyel lehet igazán hatékonyan „lekövetni”. A kálium-foszfonát (foszforossav) rendkívül gyorsan szívódik fel és szállítódik a növényben, folyamatos belső védelmet nyújtva a peronoszpórával szemben az intenzíven növekvő növényi részekben is. Védő hatása akkor érvényesül megfelelően, ha „feltöltjük” vele a növényt.

Az AktyShieldet 4-5 leveles állapottól kezdve, legalább 3-4 alkalommal, blokkszerűen használjuk, maximum a virágzás végéig. Dózisa 1-4 l/ha, ami rugalmas, fertőzési nyomáshoz igazítható felhasználást tesz lehetővé. Csapadékos tavaszon, amikor nagyobb a fertőzési nyomás, a legbiztonságosabb megoldás a szisztemikus és kontakt hatóanyagok kombinációjából származó előnyök egyesítése.

Tovább olvasom a cikket.

KWIZDA logó

Az áfonyatermesztés csehországi tapasztalatai

2024. október 18. 08:10

Az áfonyák a laza szerkezetű, tápanyagban gazdag talajokat kedvelik, amelynek optimális pH-értéke 4,5 és 5,5 között van.

Birsalma gondozása ősszel, a következő évi bő termésért

2024. október 18. 06:40

A birsalma általában ősszel, szeptember végétől egészen november elejéig hozza termését, amikor a gyümölcsök sárgára érnek és kellemes édeskés illatot árasztanak. A termés akkor nevezhető kiváló minőségűnek, amikor színe egyenletesen aranysárga, húsa pedig kemény és illatos.

Egres, köszméte, piszke ültetése az őszi hónapokban

2024. október 17. 16:10

Kiskerti körülmények között, ahol biztosított a folyamatos csapadékellátás és a félárnyék adta lehetőségek, eredményesen termeszthető.

Ha kevés az alma a fákon, nem lesz jól tárolható a termés!

2024. október 17. 08:40

Az almák romlását a tárolóban okozhatják különféle kórokozók, ezt a jó növényvédelemmel kell kiküszöbölni. Mostani cikkünkben nem erről, hanem az élettani okokra visszavezethető károsodásokról lesz szó. Ezt elsősorban a gyümölcsök rossz kalcium-ellátottsága okozza.

Jelentősen emelkedett a termőföld ára 2020-ban

2021. november 13. 07:36

A KSH közleménye szerint országosan 63 ezer hektár termőföldterületet értékesítettek 2020-ban, a teljes mező- és erdőgazdasági hasznosítású terület 1,0 százalékát.

A direkttermők és az interspecifikus hibridek

2018. november 28. 05:36

Az összeállítás a szőlő rezisztencianemesítés történelmi hátterével kezdődik, majd e betegség-ellenálló fajtákkal szemben kialakult ellenvélemények okait tárja fel. A szerző kitér az EU borjogi szabályozására, végül felhívja a figyelmet a szüret és feldolgozás során felmerülő technológiai megfontolásokra.

Hogyan előzzük meg a darázskárt a szőlőben?

2018. augusztus 24. 07:49

F. Géza kérdése: Még nem szeretnénk szüretelni, de egyre inkább lepik a darazsak a szőlőt, utána más rovarok is megjelennek. Mit lehet tenni ellenük?

Megjelent a Nufarmer Magazin 32. száma!

2022. április 5. 10:37

Magazinunkban azokat a gyomirtó, gomba- és rovarölő termékeket, valamint technológiákat mutatjuk be, amelyek tavasszal hatékonyan használhatók a szántóföldi kultúrákban, szőlőben és gyümölcsösökben.