KERNER KOMET KAL nehézkultivátorok a Vektortól

KERNER KOMET KAL nehézkultivátorok a Vektortól

Agrofórum Online

A KERNER cég egy Németország Bajor tartományában működő vállalat, amely vetőgépek, szántáselmunkálók, mulcs magágykészítők, és az Agrofórum legfrissebb videójában bemutatott KOMET KAL nehézkultivátorok gyártására specializálódott. A gép egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Például alapművelés akár 30 cm mélységig nagy mennyiségű szármaradvány vagy trágya bekeverésével. De a tarlókezelés vagy akár a mulcs vetőgép előtti magágy-előkészítés sem okoz nehézséget a számára. Mindezek precíz elvégzése érdekében a művelő szerszámok cserélhetők, hozzáigazítva a körülményekhez és az elvárt munka eredményéhez.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így zárt a baromfi-, sertés-, juh-, húsmarha- és tejelő ágazat - Állattenyésztési évértékelő 2019

2020. február 2. 21:28

Az átlagosnál jobb évet zárt a magyar állattenyésztés 2019-ben, ám ez a kijelentés csak összességében állja meg a helyét, az ágazatokat külön-külön vizsgálva sokkal árnyaltabb a kép. A baromfi tekintetében például jól indult az esztendő, a zárás viszont elmaradt a várakozásoktól - és akkor még nem is volt képben a januárban több helyen megjelenő madárinfluenza.

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

03:33

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

2019. augusztus 30. 15:16

Július végén a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán tartottak meg a hagyományos Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozást, Fajta-, Növényvédelmi és Technológiai Bemutatót. A szakmai beszélgetésekre nagy szükség is volt, hiszen a burgonya Magyarországi vetésterülete folyamatosan csökken. Ennek egyik alapvető oka az áru szabad áramlása az EU-n belül, hiszen a tőlünk északabbra fekvő államok jelentős mennyiségű étkezési burgonyát hozhatnak be az országba, amit sokkal olcsóbban tudnak előállítani.

Talajműveléssel vagy talajműveléssel nélkül?

2021. június 16. 10:01

A napraforgó épphogy kibújt, a kukorica már megmutatta magát, az árpa állománya nagyon szép, a borsó pedig virágzik. Mindez a Püski határában fekvő no-till tartamkísérleti területen, ahol a négy kultúra négy ismétlésben, parcellánként no-till és min-till körülmények között bizonyíthatja a technológiák hatékonyságát, esetleg gyengeségét. Május 19-i szigetközi terepszemlénk során Lajos Mihállyal, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével tekintettük meg a parcellákat.

"Vennem kell egy másik pótkocsit" - KWS újdonságok testközelből (Székely)

02:22

"Vennem kell egy másik pótkocsit" - KWS újdonságok testközelből (Székely)

2019. október 2. 08:32

Sebők László Szabolcsban, Székely térségében gazdálkodik mintegy 200 hektáron, aminek kétharmadán kukoricát termeszt.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.