Hatékony gyomirtás a jászdózsai kalászosokban

Hatékony gyomirtás a jászdózsai kalászosokban

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A magasból és egészen közelről is szép képet mutat a Jászdózsa határában kísérleti céllal elvetett kalászos tábla. A 20 hektáron gyümölcstermesztéssel, 2500 hektáron pedig változatos vetésszerkezet mellett szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Gyenes Mezőgazdasági Zrt.-nél a Saaten-Union fajtakísérletét az FMC gyomirtó- és gombaölő technológiájával kombinálják az idei szezonban - méghozzá igen jó eredmények mellett. Nem véletlen, hogy a késztményeket nemcsak egy-egy parcellán alkalmazzák a technológiában.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 10. 19:48

Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel

Középpontban az aszálybiztosítás - Agrisk tanácsok

2018. május 28. 06:53

Sok a bizonytalanság az aszálybiztosítások kapcsán. Surmann Árpád, az Agrisk biztosítási szakértője válaszol a kérdésekre.

Őszi búza aratás Nemesgörzsönyben Versatile Vector 425 kombájnnal

2018. július 30. 13:40

Július elején, az aratás utolsó napján érkeztünk a Pápához közeli Nemesgörzsönybe, ahol a 160 hektáron gazdálkodó Pethő Kálmán az év elején vásárolta meg új Versatile Vector 425 kombájnját a Vektor Holding Kft.-től.

Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

2021. április 27. 11:40

Erőteljesen bokrosodik, és gyommentes az októberben elvetett őszi búza az M43-as autópálya mellett, Algyő közelében. Szabó Zoltánék 570 hektáros gazdaságában a véletlen hozta úgy, hogy össze tudják hasonlítani az őszi és a tavaszi gyomirtást, hiszen az időjárás miatt az egyik táblájukon még el tudták végezni a kezelést, a másikon viszont már nem - így az kontrollterületté válhatott.

Amalgerol® Protect Pack – a gombafaló bacik

2021. február 18. 06:17

Amalgerol® Protect Pack gyűjtőcsomag az Amalgerol® növénykondícionáló készítmény és a Biofil® „B” komponens összecsomagolása. Az Amalgerol® tápanyagot és életteret biztosít a talajbaktériumok számára, amelyek az Amalgerol® kezelés következtében erőteljes szaporodásnak indulnak.

Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 2. rész, a díszkertek növényvédelmi problémái

2021. február 14. 11:20

A díszkerttulajdonosoknak is egyre több problémája van, elsősorban a tujafélék növényvédelmi teendői szaporodtak meg az utóbbi pár évben. Ennek oka oda vezethető vissza, hogy a tuja nem Magyarországra való növény.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

Gabonáink helyzete a Dél-Alföldön - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2023. február 21. 11:09

Sipos gazda határszemléje a Dél-Alföldön.