Így készül a zöldségpalánta – tápkockázó vetőgéppel
Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!
Mi lehet az ukrán csatlakozás után a gabonapiaccal?
Az idei év nem a legrosszabb eredményeket hozta gabonatermés tekintetében. Hogy mi határozza meg az árak alakulását, hová lett, vagy hová lesz az Ukrajnából származó, gyakran kérdéses minőségű termény, és ez hogyan csapódik le az európai uniós élelmiszerláncban, arról érdemes tájékoztatni a magyar fogyasztókat is. A témával kapcsolatos kérdéseket körüljárva, és vezérelve attól a szándéktól, hogy derüljön több fény a valóságra, Petőházi Tamással, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökével készült interjú.
Hardi Percek XIII. - Dynamic Fluid 4 szabályzó rendszer
A HARDI DynamicFluid4 rendszere egy gyors, azonnali beavatkozással dolgozó, nyomás alapú folyadékmennyiség-szabályozó rendszer, amely alkalmazkodik a fokozatmentes sebességváltóval felszerelt traktorok sebességváltozásához, és egyidejűleg az aktív automata szakaszvezérlő rendszer változtatásait is képes kezelni.
A Massey Ferguson elhozta legnagyobb traktorát
Az idei AGROmashEXPOn sokan kisebb elánnal vettek részt, sőt, volt aki távol is maradt hazánk egyik legjelentősebb agrárgépészeti szakkiállításától.
Nem tett így az AustroDiesel: ezer négyzetméteren vonultatta fel kínálatát. Fókuszban a valaha gyártott legnagyobb traktor.
Káposztafélék palántanevelése a téli hónapokban
Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.