2021 a pályázatok éve a mezőgazdaságban

2021 a pályázatok éve a mezőgazdaságban

Agrofórum Online

Az átmeneti időszak ezúttal sok jóval kecsegtet a gazdák számára, hiszen az új ciklus kezdetéig pályázatdömpinggel segítik a vidéket forráshoz. Mire és milyen feltételek mellett pályázhatnak?

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

I. REL-EXPO beszámoló: A Covid is visszaigazolás a kistermelőknek: szükség van rájuk!

2021. július 4. 21:01

2021. június 25-én rendezték meg Gödöllőn az I. REL-Expot. Az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia egy rendhagyó esemény, amelyen olyan szervezetek, cégek mutatkozhattak be, akik segíteni tudják a REL-ben értékesítő termelőket és a velük együttműködésben dolgozó REL segítőket. A kiállítás mellett a SMARTCHAIN „Okos megoldások a rövid ellátási láncokban” HORIZON 2020 kutatás-fejlesztési projekt záró konferenciája zajlott, melyen neves szakértők mondták el tapasztalataikat a témában.

Növényvédelem a bioszőlész szemével

4:37

Növényvédelem a bioszőlész szemével

2023. július 20. 08:00

A biológiai növényvédelem eredményessége szőlőben sokak számára a mai napig megkérdőjelezhető. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen technológiai megközelítéssel is nagy sikerrel megóvható a borászati alapanyag. Dobosi Dániel, a szentantalfai Dobosi Pincészet alapítója 2003-ban, 15 ha-ral, pontosabban, biztonsági okokból, annak a felével indult el a biológiai növényvédelem útján.

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

01:17

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

2019. február 1. 06:14

A HARDI SafeTrack funkcióval nem kell kompromisszumot kötnie a szűk fordulási sugár, vagy a stabilitás terén. Ez minimális taposási kárt biztosít biztonságos és kezelőbarát működéssel kombinálva. Egy számítógép folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a fordulási sugarat annak érdekében, hogy a nyomkövető rendszer által végrehajtott korrekció mindig a lehető legbiztonságosabb legyen.

Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? - Isterra fajtabemutató Kaposváron

2022. augusztus 3. 15:42

Cellule, Basilio, Frenetic... Csak néhány rendkívül népszerű búzafajta, ami helyet kapott az ISTERRA Magyarország kaposvári kísérleti parcellájában, ahol június közepén a hagyományos kalászos bemutató mellett egy technológiai tesztsorozattal is várták a termelőket.

A bio burgonyatermesztés gyakorlati titkai

2021. november 19. 15:16

Virágzó napraforgó, szépen fejlődő káposzta, és hamarosan piacra kerülő burgonya. Ráadásul mindez ökológiai szemlélettel termesztve. Hajdúhadházon vagyunk, Erdődi Imre 30 hektáros gazdaságában, ahol 2000 óta gyűlnek a biós tapasztalatok számos növénykultúra kapcsán. A zöldségterület jelenleg 4 hektár, bár volt ennek a duplája is, amikor sütőtökkel is foglalkoztak. Most többek között sárgarépa, zeller, póréhagyma, káposzta, paradicsom, paprika, fűszerpaprika és burgonya terem. Utóbbi jellemzően gabona után kerül a földbe, de a káposzta elővetemény sem ritka. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a burgonya öntözhető parcellákon legyen, ez mindenképpen befolyásolja a vetésforgót.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

04:10

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

2019. július 2. 10:23

Mit kell tudni a lisztharmat gombabetegségről? Hogyan lehet megelőzni a lisztharmat fertőzést? Védekezés és a lisztharmat jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.