A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

Agrofórum Online

3,59 tonna. Átlagban ennyi repcét takarított be hektáronként a kombájn a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ősszel majdnem kitárcsázott tábláján. A 4100 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó agrárvállalatnál a kelés gyengesége miatt komoly dilemma volt, hogy az adott parcellán mi legyen az olajos növénnyel. Végül a Head-Land Kft. tápanyag-utánpótlási technológia alapján jó döntés született, amit az egységes, egyöntetű állomány képe, és a hozammérő is igazolt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

A gyapottok-bagolylepke: a paradicsom réme

08:20

A gyapottok-bagolylepke: a paradicsom réme

2024. augusztus 20. 11:20

A gyapottok-bagolylepke kártétele a soron követlező témakör a ,,Tábla szélén". Ez a kártevő az egyik legmeghatározób rovar a paradicsom vegetációja során, és kései észlelése visszafordíthatatlan károkat okozhat az állományunkban.

Mik a kilátások idén? A XV. Kukorica Termésverseny a versenyző szemével

3:42

Mik a kilátások idén? A XV. Kukorica Termésverseny a versenyző szemével

2023. november 21. 14:40

Ács Norbert 2018 óta vesz részt rendszeresen a Magyar Kukorica Klub Egyesület szerevezésében megvalósuló Kukorica Termésversenyen. A mintegy 900 ha műveléséért felelős fiatal gazda Keszthelyen végezte tanulmányait, és mezőgazdászként kétszer is nyertese lett a megmérettetésnek. Az idei év csapadékviszonyai nagyban meghatározták a vegetációs időszakot és a nyertesjelölt tábla esetében kedvezőtlen hatásokat is eredményezett. A fiatal gazda így más üzemi táblákat indított el a versenyben. Az augusztusi száraz időszak hatására csökkent az ezerszemtömeg, így ezekben az állományokban is kevesebb termés született a várthoz képest...

A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

2024. május 7. 11:10

A réztartalmú növényvédő szerek mind a biológiai, mind a konvencionális növényvédelem alapvető készítményei. A nehézfém környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt azonban felmerül alternatív megoldások bevezetésének szükségessége is, mely összhangban áll az európai uniós, rézfelhasználást érintő szabályozásokkal.

Ketreces vagy mélyalmos tojás? - Ilyen a feljavított ketreces tojástermelés a Kereki-Farmnál

2019. december 7. 05:52

Indokolatlannak, sőt, egyenesen károsnak tartják a magyarországi termelők azon áruházláncak törekvését, amelyek 2025-től kirázólag alternatív, mélyalmos vagy volieres rendszerben előállított tojást forgalmaznának. Mindezt úgy, hogy a 2012-től hazánkban is 80-85%-ban alkalmazott, EU szabványnak megfelelő feljavított ketreces technológia gazdaságosabb, és állategészségügyi szempontból az tyúkoknak is kedvezőbb.

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

04:10

Lisztharmat fertőzés őszi búzában, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növenyvédelmi kisokos

2019. július 2. 10:23

Mit kell tudni a lisztharmat gombabetegségről? Hogyan lehet megelőzni a lisztharmat fertőzést? Védekezés és a lisztharmat jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

04:04

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

2019. július 18. 10:14

Mit kell tudni a napraforgó peronoszpóráról? Hogyan lehet megelőzni a peronoszpóra fertőzést? Védekezés és a peronoszpóra jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Juwel ekékről - II. rész

2021. július 20. 08:01

Fontos információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.