COVID-Agrár
COVID-Agrár

A pizzacég nem aggódik a koronavírus miatt

A pizzacég nem aggódik a koronavírus miatt

Agrofórum Online

A Domino’s nem veszi vissza a marketingköltségeit és növekedésre számít a második negyedévben is a koronavírus terjedése ellenére.

Az étteremlánc vezérigazgatója, Ritch Allison szerint ezekben az időkben különösen fontos, hogy eljuttassák a vállalat értékeit és üzeneteit a fogyasztóknak. A Domino’s a járvány kitörését követően a működés folytatása érdekében átállt a kiszállítási formára, ami a vállalat szerint a második negyedév első hónapjában 7 százalékos organikus növekedést eredményezhet. Márciusban a vállalat bejelentette, hogy 10 ezer teljes és részmunkaidős munkavállalót szeretne felvenni a kiszállítási szegmens megnövekedése miatt – mutatott rá az Equilor Befektetési Zrt. A vezérigazgató hozzátette, hogy a most kialakult érintésmentes kiszállítás a járvány utáni időszakban is még velünk maradhat.

A vállalat részvényeinek árfolyama 0,6 százalékkal 367,29 dollárra csökkent pénteken a New York-i Értéktőzsdén. Ennek ellenére dinamikus árfolyamralin van túl a papír, az elmúlt hónapban 14, idén már 25, de az elmúlt egy évben 33 százalékkal lőtt ki az árfolyam. Tavaly 3,62 milliárd dollár árbevétel mellett 401 millió dolláros adózott eredményt ért a társaság. Az elemzői konszenzus szerint 2020-ban 3,88 milliárd dolláros bevétel mellett már 436 millió dollár profitot érhet el a társaság. Az árfolyam további növekedésével kapcsolatban azonban nem túl optimisták az elemzők, a Marketscreener tőzsdei adatbázisa szerint az átlagos célárfolyam, azaz az a szint, amelyet egy éven belül elérhet a kurzus csak 3,5 százalékkal haladja meg a jelenlegi árfolyamot. Igaz ebben szerepe lehet annak is, hogy az elmúlt időszakban ugrott meg hirtelen az árfolyam és számos elemző még nem frissíthette célárfolyamát a rali óta.

A Domino’s-nak 13 800 üzlete van a világ 85 országában. Három szegmensre osztva működik a társaság. Az egyikbe az Egyesült Államokban működő egységek, a másikba a nemzetközi franchise, a harmadikba pedig az ellátási lánc tartozik. A társaság 18 regionális tészta-előállító üzemet és élelmiszer-ellátási központot működtet az Egyesült Államokban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Estek az árak, mert szárazabb és melegebb lehet az amerikai időjárás

2023. április 7. 07:38

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa mínuszban, míg a repcéé pluszban zárt. A befektetők az ünnepi hétvége előtt módosítják a pozíciókat.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica

2019. október 8. 12:38

A kukorica 0,5 százalékkal 386,88 dollárcentre drágult vékánként, de a kereskedés közben 387,62 dollárcenten is kötöttek üzletet. Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Államokban az észak-nyugati kukoricaövezetben fagy várható, ami felfelé hajtotta az árupiaci árakat.

A kukoricakereslet bizonytalanságára figyelmeztetett a Corteva

2020. május 11. 04:36

A Corteva, amelynek vetőmageladásainak több mint 50 százalékát a kukorica teszi ki, azt közölte, hogy a cégnél jelentős a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy mennyi földet vetnek be kukoricával a következő szezonban.

Dél-Koreában szinte nem keletkezik élelmiszer-hulladék. Mit tanulhatunk tőlük?

2023. január 3. 09:34

Az Egyesült Államokban a legtöbb élelmiszer-hulladék a hulladéklerakókban végzi, míg Dél-Korea évről-évre csaknem 100%-ban újrahasznosítja azt, így ez a modell jó néhány alapelvre rávilágíthat.