COVID-Agrár
COVID-Agrár

Durván megviselte a koronavírus a holland virágkertészeteket

Durván megviselte a koronavírus a holland virágkertészeteket

Agrofórum Online

Összesen 22 százalékkal zuhant éves alapon a holland virágkertészeteket exportja az új típusú koronavírus terjedése miatt.

A 2019 márciusi adatokkal összevetve több mint ötödével, pontosan 22 százalékkal zuhantak a hollandiai virágkertészetek külföldi eladási a Statista grafikája szerint. A virágok, dísznövények és fák exportértéke az új típusú koronavírus terjedése miatt zuhant vissza ilyen mértékben.

A tíz legnagyobb exportpiac közül Olaszországban mérték a leginkább drámai csökkenést, itt 61 százalékkal zuhant a piac. Svájcba és az Egyesült Államokba 33 százalékos csökkentést mértek a holland virágtermelők. Franciaország irányába 29, míg Belgiumba 27 százalékkal kevesebb terméket tudtak értékesíteni. A lengyel eladások 25, az orosz értékesítések 23 százalékkal csökkentek. Németország 16, Svédország 14, az Egyesült Királyság pedig 13 százalékkal kevesebb virágot, dísznövényt és fát vett Hollandiától idén márciusban, mint egy évvel korábban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Valentin-napi virág top-lista: rózsa, nárcisz, jácint

2019. február 14. 04:36

A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogyott a piros, pink és bordó színűből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

Hogyan trágyázzuk konténerben nevelt kerti dísznövényeinket?

2022. július 17. 04:37

A konténerben nevelt kerti dísznövényeim trágyázását hogyan oldhatom meg? Miként végezzem a tápoldatozást?

Mindent a seprűzanótról

2021. december 23. 04:36

A seprűzanót vagy seprőzanót hazai karrierje egy amerikai mesével kezdődött, majd a különleges téli dekorációt igénylők bejárati ajtajánál folytatódott. Mit kell tudnunk a növényről? Hogyan gondozzuk, hogy év közben a kertünket díszítse?

Mérgező növény a mikulásvirág?

2022. december 30. 04:38

Ajándékba kaptam egy szép mikulásvirágot. Azt szeretném megtudni, hogy mérgező növény-e a mikulásvirág?