Címke: Biotermék

biotermék

Szakcikkek / Agrárium

Miért nem kelendő a biotermék?

2024. szeptember 24.

A hazai biotermék előállítása, és forgalmazása nem túl zökkenőmentes, hogyha a hazai társadalmi hasznos lecsapódását tekintjük.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A megvalósult integráció: sertéstenyésztés családi tulajdonban

2024. szeptember 5.

A dániai Troldgaarden gazdaságban a takarmánytól a késztermékig minden helyben, az állatjóléti szempontok figyelembevételével történik.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Szép jövő előtt áll a lengyel organikus piac

2021. augusztus 8.

Bár a lengyel biopiacot az ökológiai élelmiszerek termelésének és kínálatának jelentős széttördeltsége, valamint a hagyományos élelmiszer- és biotermékárak közötti számottevő különbségek jellemzik, az ökológiai szegmensre vonatkozó gazdasági előrejelzések rendkívül optimistának tűnnek, és fordulópontot jeleznek.

Blog / COVID-Agrár

A biotermékek piaca 16 százalékkal nőtt a COVID-19 ideje alatt

2021. február 19.

A koronavírus terjedése miatti általános gazdasági visszaesés ellenére is nőtt az igény a bioélelmiszerek iránt.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

GLOBUS: A nagyjából jó nem elég, csak a százszázalékos…

2019. november 11.

Elsősorban borsó, kukorica és zöldbab, illetve szárazáru feldolgozása történik a GLOBUS-nál. A borsó, a kukorica és a zöldbab egyaránt hazai termelőktől érkezik a gyárba.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Hitek és tévhitek a biotermékekről

2019. augusztus 8.

Mitől lesz bio a bio? Mi a pontos megnevezése? Árulhatom-e a piacon a kezeletlen paradicsomomat? Csak néhány kérdés, amit nap, mint nap hallhatunk a biotermékekkel kapcsolatban.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A természetközeli termesztés szellemisége

2019. május 27.

Egy hazai gazdaságot mutatunk be Olvasóinknak, ahol a természetközeli termesztési mód alkalmazásával törekednek arra, hogy a kemikáliák felhasználását csökkentsék, illetve elkerüljék. Ezen alapelvek közel állnak az integrált növényvédelem alapelveihez.

Agrárhírek / Agrárközélet

Biogabona: nagyobb arányú feldolgozás lenne szükséges

2019. március 24.

Mára az a helyzet alakult ki, hogy hiába vannak remek biotermékeink, vannak jó malmaink, megfelelő számú kézműves pékségünk és jó minőségű gabonánk is, az mégis elhagyja az országot, és legfeljebb feldolgozott formában érkezik vissza hozzánk.