Címke: Blog

blog

A blog gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkező, hosszabb-rövidebb, döntően szöveges  bejegyzésekből álló weboldal. Az Agrofórum Online szakmai híreket tartalmazó Blog aloldalán olyan tematikus cikkeket talál az olvasó, melyek kimondottan egy-egy speciális szakterülettel foglalkoznak. A különböző kategóriákba sorolt bejegyzéseket rendszeresen, az adott területet jól ismerő szakemberek készítik szakportálunk számára.

Blog / Ház, táj

Ismerjük fel a gyomnövényeket már pár leveles korukban VI. rész – évelő gyomnövények

2018. október 17.

Az évelő gyomnövények visszaszorítása vagy teljes kiirtása a területről rendkívül nehéz: áttelelő szerveik, melyek lehetővé teszik sokéves fennmaradásukat, szaporodásukat és közvetlen terménykárosításukat, igen szívósak, szó szerint ragaszkodnak a termőföldhöz.

Blog / Ház, táj

A fokhagyma jótékony hatásai a kerttől az asztalig

2018. október 16.

Nem ismerünk olyan „társítási szituációt”, amikor a fokhagyma gátolná a másik növényt a növekedésben, vagy odavonzaná valamely kártevőjét. Sőt, inkább elkerülik a kártevők erőteljes szaga miatt.

Blog / Ház, táj

A bohókás dísztökök titkai

2018. október 15.

Ki ne vidulna fel idén ősszel is ebben a meglepetéseket tartogató és hatalmas melegekkel tomboló színpompás évszakban az ezerarcú dísztökökön? Nem hiányozhatnak egyik feldíszített, őszi színekben pompázó teraszról vagy balkonról sem, és egyre többet találkozunk velük boltokban, piacokon is.

Blog / A tábla széléről

Érintés

2018. október 10.

Október van. A talaj, a föld még meleg, bár az éjszakák, de különösen a hajnalok már hűvösek, és néha dérszőnyeget terítenek a bokrok aljára, amely azonban a Nap első sugaraira harmattá olvad.

Blog / Agrárközösség

Jó hírekkel köszönt be az ősz! Milyen pályázatok nyílnak meg?

2018. október 10.

Fejleszteni akkor kell, amikor van rá támogatási lehetőség, mert lehet hogy amikor fejleszteni szeretne, akkor a megfelelő forrás nem fog a rendelkezésére állni!

Blog / A tábla széléről

A kenyér íze

2018. október 1.

A közelgő vetésidőben a végtermékről szólni logikátlannak tűnik. A kenyér íze elsősorban a pékeken, a tésztakészítésen, meg a sütési technológián múlik. Azért az sem mindegy, hogy milyen fajtát választunk, milyen agrotechnikát alkalmazunk és máris eljutottunk a vetéshez. Így formálódik a Jóisten ege alatt a kenyér íze; vetéstől aratásig.

Blog / A tábla széléről

Gyere velem

2018. szeptember 29.

Évekkel ezelőtt a TV-ben egy késő esti műsorban bemutatta egyik könyvét Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, neves úszónő, Gyarmati Dezső lánya. A könyv címe: Gyere velem. Hogy ezt miért bocsátottam előre, annak most adom a magyarázatát.

Blog / Agrárközösség

Dióhéjban a Vidékfejlesztési Program pályázatainak finanszírozásáról

2018. szeptember 28.

Finanszírozási szempontból elmondható, hogy a mezőgazdaság az egyik legjobban teljesítő ágazat, emellett jelentős növekedési potenciállal is rendelkezik.

Blog / Agrárközösség

Mit vonhat le a munkáltató a munkabérből?

2018. szeptember 28.

A Munka Törvénykönyve szabályozza azokat az eseteket, amikor a munkáltató a munkabérből levonást teljesíthet.