Címke: Búzatermelés

búzatermelés

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Kevesebb lehet az EU 2024-es búzatermése

2023. december 28.

Az Európai Unió búzatermelése csökkenni fog jövőre, főként a franciaországi nedves időjárás miatt, míg az árpatermelés megugrik, amit a rossz téli vetések után a tavaszi árpára való áttérés ösztönzött - közölte álláspontját a Strategie Grains tanácsadó cég.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Nem tudja kielégíteni a búzakeresletet Ukrajna, ha folytatódnak a támadások

2023. november 22.

Az ENSZ Élelmezésügyi Világprogramja (WFP) arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna búzatermelése az elkövetkező években nem lesz képes kielégíteni a belföldi és az export igényeket, ha a fekete-tengeri export útvonalak továbbra is elzáródnak és az élelmiszer-infrastruktúra elleni támadások folytatódnak.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az olasz búzatermelés 15 százalékkal csökkenhet

2022. június 14.

Az aszály miatt az olaszországi búzatermelés várhatóan 15%-kal esik vissza idén, az időjárás országszerte csökkentette a termést.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Bizakodóak a nagy európai uniós búzatermelő országok

2019. június 10.

A négy legnagyobb európai uniós búzatermelő bizakodó jelentéseket adott azt követően, hogy a tavaly nyári és az idei kora tavaszi aszály után megjött az eső – tudósított a Reuters.

Agrárhírek / Növénytermesztés

XXVI. Búzatanácskozás - Versenyképes-e a magyar búza?

2019. május 30.

A konferencia fő témája ez alkalommal a „A búza tápanyagellátása - a sikeres termesztés kulcseleme” volt. Versenyképes-e a magyar búza? Mi várható a búzapiacon?