Címke: Cékla

cékla

Szakcikkek / Zöldség

Nyugodtan a földben lehet hagyni télire ezeket a zöldségeket

2024. november 16.

Megfelelő takarással ezek a növények a talajban hagyva is frissek maradhatnak, így akár télen is folyamatosan fogyaszthatók.

Szakcikkek / Zöldség

A cékla helyes tárolása: így marad sokáig friss

2024. november 12.

Az optimális tároláshoz helyezzük a céklát fából készült ládákba, nedves homokkal vagy fűrészporral, ügyelve arra, hogy a gumók ne érjenek egymáshoz.

Szaktanácsadás

Szedhető a cékla, ha elkezdtek leszáradni a levelei?

2024. augusztus 3.

Sok apró folt jelent meg a cékla levelén, most pedig elkezdett leszáradni. Lehet, hogy már szedhető a termés?

Szaktanácsadás

Milyen zöldségfajokat vethetünk még a nyár közepén?

2024. július 10.

Milyen zöldségfajokat vethetek másodvetésben, akár még most, a nyár közepén is? Válaszukat köszönöm!

Szakcikkek / Zöldség

Zöldséges vetésforgóban másodnövényként jól termeszthető a cékla

2024. június 7.

A cékla fényigénye nagy, az árnyékos környezet (pl. köztestermesztés) kevésbé a termés tömegére, inkább minőségére van kedvezőtlen hatással.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A cékla csökkenti a magas vérnyomást – igyuk préselve!

2024. március 27.

A legfrissebb kutatások szerint már napi egy csésze céklalé fogyasztása is jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást – épp ugyanannyira, mint az e célra felírt gyógyszerek.

Szakcikkek / Házikert

A téli zöldségeskert kedvelt növényei

2024. február 2.

Télen mindig feljön a kérdés: mit ehetünk a kertből szezonálisan? Aki már ki van éhezve a zöldségekre, annak jó hír: télre is tartogathat kincseket a veteményeskert!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Szuperélelmiszer a magyar földekről: a cékla

2023. november 8.

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag céklát egyre nagyobb területen termesztik a gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB közös piaci körképéből. A siker nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel a sokoldalúan elkészíthető zöldség előnyeit.

Videó
Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2:59

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2023. november 7.

A ,,csipszüzem" szó hallatán olajban sült termékek sejlenek fel előttünk, de a manufaktúrában egy eltérő technológia segítségével, helyi zöldséget felhasználva készítik el ezt a nem mindennapi -valóban kézműves terméket. Ásotthalom környéke homokos vidék, így első sorban zöldségek termesztésére nyílik lehetőség. Így honosodhatott meg a régióban a batáta, vagyis édesburgonya-termesztés is, és itt zajlott az 'Ásotthalom 12' fajta nemesítése is, amely többek között a termékek alapjául szolgál.