2019. március 23.
A csemegézés a termesztési precizitás mellett fokozottabb figyelmet, megelőző jellegű hozzáállást és kiemelt növényvédelmi szakértelmet igényel, annak ellenére, hogy azonos kórokozóktól, kártevőktől, járványoktól, időjárási nehézségektől kell évről évre megvédeni a termést, mint a borszőlő esetén.
2019. március 22.
A csemegeszőlő nagy tápanyagigényű és a tápanyagellátás hibáira érzékeny növény. A növénytáplálás során figyelembe kell venni a talajvizsgálat és a növényanalízis eredményeit, valamint a tápelemek között fellépő antagonizmust is.
2019. március 20.
A csemegeszőlő betegségei és károsítói megegyeznek a borszőlőével, mivel mindketten egy családba (Vitaceae) tartoznak, így növényvédelmük is hasonló.
2019. január 28.
Spanyolország idén akár 3000 tonna csemegeszőlőt is exportálhat Kínába a spanyol gyümölcs- és zöldségtermelők és -exportálók egyesületének (APOEXPA) elnöke szerint.
2019. január 26.
A csemegeszőlő biztonságos hozama érdekében elengedhetetlen a fenofázisokhoz illeszkedő vízellátottságról történő gondoskodás.
2018. augusztus 17.
A csemegeszőlő-fogyasztás alapvetően augusztus végére és az őszre jellemző, de idén várhatóan előbbre tolódik a szezon.
2018. május 3.
Mindannyiunk számára ismert tény, hogy a fogyasztók részéről alapvető elvárás, hogy a vásárolt termékek szermaradéktól mentesek legyenek.
2017. augusztus 28.
Az utóbbi időben Magyarországon is számos új fajta jelent meg, főként a világon is tapasztalható trendeknek megfelelően a magnélküli kategória iránt nő a kereslet.
2017. január 31.
A Magyarországon uralkodó kontinentális éghajlatnak köszönhetően gyakoriak a késő tavaszi, a kora őszi és a téli fagyok.