2024. július 10.
A szélsőséges események száma nő, ami az élelmiszer-termelésre is hatással van. De hogyan kellene alkalmazkodni?
2024. június 24.
Egy angol tévés személyiség szerint a fiataloknak a katonaság helyett inkább a mezőgazdaságban kellene tapasztalatot szerezniük.
2023. április 8.
A tengeri algák globális termesztésének kiterjesztése nagyban hozzájárulhatna a bolygó élelmezésbiztonságával, a biológiai sokféleség csökkenésével és az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások kezeléséhez.
2023. január 16.
A globális népességnövekedés hatására a húsfogyasztás mértéke nőni fog az elkövetkezendő évtizedekben.
2023. január 11.
A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is. Emellett a helyben termesztés növeli a belföldi gazdaságban előállított hozzáadott értéket is - írja az osztrák VCÖ közlekedési környezetvédelmi szervezet honlapján kedden megjelent tanulmány.
2022. november 23.
Búcsúznak az olcsó élelmiszerek, a piacon a zöldségek és gyümölcsök esetében is egy magasabb árszintre kell felkészülni a jövőben.
2022. szeptember 4.
Hasznosítson újra egy régi akváriumot, vagy kezdje el a nulláról: az alábbiakban megmutatjuk, hogyan termeszthet bio-gyümölcsöket és -zöldségeket minimális hulladék, idő és ráfordítás mellett – halak felhasználásával.
2022. június 30.
A Mondelēz International törekvése, hogy 2022 végéig minden európai kekszmárkája a Harmony program keretében termelt búzából készüljön.