Címke: Eltarthatóság

Eltarthatóság

Agrárhírek / Növényvédelem

5 tipp a növényvédő szerek tárolásához

2024. szeptember 17.

A növényvédő szerek drágák és nem állnak el örökké. A megfelelő tárolás és a készlet nyomon követése kíméli a pénztárcát és fokozza a hatékonyságot.

Agrárhírek / Életmód

Mennyi ideig tartható a főtt rizs a hűtőben?

2024. június 29.

A rizs maximum 3-4 napig tartható el, de ehhez a főzést követően is odafigyelésre van szükség. Nem érdemes ételmérgezést kockáztatni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Elég egy innovatív öntapadós matrica a gyümölcsök és zöldségek frissességének megőrzéséhez

2024. március 26.

Az innovatív öntapadós matrica forradalmi megoldást kínál a gyümölcsök és zöldségek hosszabb frissességéért, prebiotikus összetevőjének köszönhetően pedig hatékonyan késlelteti a káros baktériumok elszaporodását.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Új módszer a dinnyék eltarthatóságának növelésére

2023. augusztus 15.

A CRISPR/Cas9 génmódosítási módszer segítségével a kutatók meghosszabbították a japán dinnye eltarthatósági idejét azáltal, hogy a CmACO1 gén módosításával csökkentették az etiléntermelést, ami egy olyan öröklődő tulajdonság, amely nem igényli külső gének használatát.

Szaktanácsadás

Mennyi ideig tartható el egy vágott fenyő a lakásban?

2022. december 22.

Kérem szépen tájékoztatásukat, hogy meddig tartható el egy vágott fenyő a lakásban?

Szaktanácsadás

Mit tehetek, hogy tovább elálljon a tárolt fokhagyma?

2022. december 4.

Nagyon sok fokhagymám termett az őszi ültetésűből idén. Felszedés után úgy tároltam mostanáig, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva: hűvös, szellős helyen. Szomorúan tapasztalom, hogy elkezdtek hajtani, gyakorlatilag az összes. Tanácsukat kérem, jövőre miket kell betartanom, hogy tovább elálljon a tárolt fokhagyma?

Agrárhírek / Életmód

Természetes bevonatok segíthetnek az élelmiszer-pazarlás csökkentésében

2021. május 16.

A termékvédelem egyik módszere olyan bevonatok alkalmazása, amelyek hosszabb távon megakadályozzák a vízveszteséget, és lassítják a betakarítást követő bomlási folyamatokat, így meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.