Címke: Fermentálás

fermentálás

Agrárhírek / Növényvédelem

Új fermentáló üzemet épít növényvédő szerek gyártására a BASF

2024. március 25.

Kétszámjegyű millió euró nagyságrendű beruházásba fektet a BASF, a biológiai és biotechnológiai növényvédő szerek portfóliójának megerősítésére épül az új fermentáló üzem.

Agrárhírek / Életmód

15 fermentált élelmiszer az egészséges bélrendszerért

2023. december 2.

Talán nem is sejti, milyen sokféle erjesztett étel létezik a világon, ami nagyon jót tenne az emésztésének és az egészségének – de mégsem fogyasztja őket rendszeresen.

Szakcikkek / Zöldség

Lassító zöldségek, fűszerek a rohanó hétköznapokra, liszt- és tejcukor-érzékenyeknek is

2023. július 28.

A lisztérzékenységben szenvedők számára még az olyan hétköznapi „csemege” elkészítése is okozhat buktatót, mint a kovászos uborkáé. Szerencsések, ha pár alapvető ismeret birtokában vannak: ezek közül csak egy, hogy a kenyér helyettesítésére használt krumpli lassítja az erjedés folyamatát.

Szakcikkek / Életmód

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8.

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.

Agrárhírek / Életmód

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27.

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.