2025. október 15.
Egészség, technológia és érzéki élmény – ezek köré rendeződnek a 2026-os étel- és italtrendek, melyek alapjaiban változtatják meg, mit és miért eszünk.
2025. október 13.
Savanyú, mégis biztonságos: a Nébih szakértői szerint a házi erjesztéshez elég néhány alapszabály, hogy a végeredmény finom és kockázatmentes legyen.
2025. szeptember 19.
Spanyol séfek helyi alapanyagokból alkotják újra a japán szójaszószt, egyedi ízekkel és fenntartható szemlélettel.
2025. augusztus 11.
Fagyassza, savanyítsa, fermentálja vagy főzze be! A cukkini kreatív tartósításával egész télen élvezheti a nyár ízeit.
2024. december 11.
A fermentált ételek és italok erősebbé teszik az immunrendszerünket. Melyek ezek? Milyen egyéb jótékony hatással rendelkeznek ezek a termékek?
2024. március 25.
Kétszámjegyű millió euró nagyságrendű beruházásba fektet a BASF, a biológiai és biotechnológiai növényvédő szerek portfóliójának megerősítésére épül az új fermentáló üzem.
2023. december 2.
Talán nem is sejti, milyen sokféle erjesztett étel létezik a világon, ami nagyon jót tenne az emésztésének és az egészségének – de mégsem fogyasztja őket rendszeresen.
2023. július 28.
A lisztérzékenységben szenvedők számára még az olyan hétköznapi „csemege” elkészítése is okozhat buktatót, mint a kovászos uborkáé. Szerencsések, ha pár alapvető ismeret birtokában vannak: ezek közül csak egy, hogy a kenyér helyettesítésére használt krumpli lassítja az erjedés folyamatát.
2022. szeptember 8.
A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.