Címke: Fermentálás

fermentálás

Agrárhírek / Élelmiszeripar

Mi kerül a tányérunkra? 2026 ételtrendjei

2025. október 15.

Egészség, technológia és érzéki élmény – ezek köré rendeződnek a 2026-os étel- és italtrendek, melyek alapjaiban változtatják meg, mit és miért eszünk.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A házi fermentálás legfontosabb szabályai: amit a Nébih javasol

2025. október 13.

Savanyú, mégis biztonságos: a Nébih szakértői szerint a házi erjesztéshez elég néhány alapszabály, hogy a végeredmény finom és kockázatmentes legyen.

Agrárhírek / Nagyvilág

A jövő szójaszósza spanyol földön születik

2025. szeptember 19.

Spanyol séfek helyi alapanyagokból alkotják újra a japán szójaszószt, egyedi ízekkel és fenntartható szemlélettel.

Szakcikkek / Zöldség

Túl sok cukkini? Így dolgozza fel okosan!

2025. augusztus 11.

Fagyassza, savanyítsa, fermentálja vagy főzze be! A cukkini kreatív tartósításával egész télen élvezheti a nyár ízeit.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egészséges fermentált ételek és italok, amelyekről ritkán hallunk

2024. december 11.

A fermentált ételek és italok erősebbé teszik az immunrendszerünket. Melyek ezek? Milyen egyéb jótékony hatással rendelkeznek ezek a termékek?

Agrárhírek / Növényvédelem

Új fermentáló üzemet épít növényvédő szerek gyártására a BASF

2024. március 25.

Kétszámjegyű millió euró nagyságrendű beruházásba fektet a BASF, a biológiai és biotechnológiai növényvédő szerek portfóliójának megerősítésére épül az új fermentáló üzem.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

15 fermentált ételek az egészséges bélrendszerért

2023. december 2.

Talán nem is sejti, milyen sokféle erjesztett étel létezik a világon, ami nagyon jót tenne az emésztésének és az egészségének – de mégsem fogyasztja őket rendszeresen.

Szakcikkek / Zöldség

Lassító zöldségek, fűszerek a rohanó hétköznapokra, liszt- és tejcukor-érzékenyeknek is

2023. július 28.

A lisztérzékenységben szenvedők számára még az olyan hétköznapi „csemege” elkészítése is okozhat buktatót, mint a kovászos uborkáé. Szerencsések, ha pár alapvető ismeret birtokában vannak: ezek közül csak egy, hogy a kenyér helyettesítésére használt krumpli lassítja az erjedés folyamatát.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8.

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.