Címke: Fungicid

fungicid

Szakcikkek / Növényvédelem

Időszerű a napraforgó fungicides védelme

2024. június 3.

A napraforgó igencsak „beteges” növény, és sok betegség súlyos mértékű, akár az állomány létét is veszélyeztető fertőzéseket is előidézhet.

Szakcikkek / Növényvédelem

Rejtőzködő gabonakórokozók

2024. május 17.

Vannak olyan parazita gombák is, amelyek károsítását, a tünetek megjelenését csak tavasszal észlelhetjük, ugyanakkor ebben az időszakban már semmit sem tehetünk ellenük.

Szakcikkek / Növényvédelem

Támadásban a sárgarozsda

2024. május 3.

A búza jelentős kórokozóinak egyike a sárgarozsda (Puccinia striiformis), amely mind 10 éve, mind pedig az elmúlt esztendő során látványos kártétellel és járványos mértékű felszaporodással jelentkezett.

Szakcikkek / Növényvédelem

Szeptóriás levélfoltosság: a búza kora tavaszi kórokozója

2024. február 28.

A szeptóriás levélfoltosság a termesztett gabonáink közül csak a búzára és kisebb mértékben a tritikáléra jelent veszélyt. A búzafajok közül ugyanakkor valamennyi fajra veszélyes, így a durum búzára, a tönkölyre, tönkére és kisebb mértékben az alakorra is.

PR cikk / PR cikk

Új korszakot nyit innovációival a szántóföldi termesztésben a Syngenta  

2024. január 23.

Hatékony növényvédelmi termékpalettával és széles, kitűnő vetőmag genetikával indítja az idei esztendőt a Syngenta. A vállalat új programjainak révén a termelők nemcsak ezeket a termékeket kaphatják meg a szántóföldi gazdálkodásukhoz, de számíthatnak a vállalat szakértőinek tapasztalatára is.

PR cikk / PR cikk

Állományvédelem a kalászos kultúrákban - az idei év tanulságai fejlesztői szemmel

2023. december 19.

Kísérleteink beállítása során igyekeztünk a folyamatosan változó igényeknek megfelelni, és olyan megoldásokat találni növényvédőszer-gyártói oldalról, amelyek nemcsak gazdasági előnyöket, hanem termésbiztonságot is nyújtanak a termelőink számára.

Szaktanácsadás

Mivel tudom megakadályozni a lisztharmat fertőzését a szőlőnél?

2023. június 28.

Házikertben a szőlőn megjelent a lisztharmat. Az utolsó permetezésem ellene 06.15-én volt Topas+Ridomil Gold+Thiovit kombinációval. A fertőzést mivel tudom blokkolni? A felszívódó szernek 10 nap után nem kellene hosszabb védelmet nyújtani?

Szakcikkek / Növényvédelem

A fuzáriózis még mindig fenyegeti a gabonákat

2023. június 6.

A kalászfuzáriózis létrejöttéhez szükséges tényezők közül a fertőző anyag jelenlétének szintje hazánkban sajnos állandóan magasnak, vagy igen magasnak tekinthető.

Szakcikkek / Növényvédelem

Lassan vége a sárgarozsdának

2023. június 2.

A sárgarozsda kórokozója alapvetően a hűvösebb időszakokat kedveli, bár igazán gyorsan, látványosan terjedni a 20-25 fokos léghőmérsékletű környezetben tud.