Címke: Gyártás

gyártás

Agrárhírek / Gépinfo

Bővíti svédországi gyárát a Väderstad

2023. március 21.

A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, újabb 12.600 négyzetméterrel bővíti a Väderstadban található gyárát. A bővítés további területeket biztosít majd a szerelési és a festési munkálatokhoz, a cél pedig az, hogy 2028-ra évi 10.000 munkagép gördüljön le a központi gyártósorról.

Agrárhírek / Gépinfo

A világ legmodernebb kombájngyártó egysége magasabb fokozatba kapcsol

2022. november 17.

Az népszerű mezőgazdasági gépeket kínáló CLAAS mintegy 44 millió eurós beruházást hajtott végre a kombjánok gyártása terén világszinten jelenleg legmodernebbnek tekinthető üzemegységében, Harsewinkel területén. A fejlesztés a SynPro 2020 projekt keretében valósul meg. A legújabb gyártástechnológiai és logisztikai megoldások segítségével két modellcsalád gyártása valósulhat meg egyetlen gyártósoron, a specifikációk eddig példátlan szintű variálhatósága mellett.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Automatizálás révén építhetők újjá az agrár-élelmezési rendszerek?

2022. november 3.

Az automatizálás a mezőgazdaságban – ami jelentheti mezőgazdasági gépek vagy épp a mesterséges intelligencia használatát – fontos szerepet játszhat az élelmiszertermelés hatékonyabbá és fentarthatóbbá tételében. Ezzel együtt azonban az egyenlőtlenségeket is növelheti, főleg, ha a kistermelők, fiatalok vagy a nők számára nem elérhető az alkalmazásuk.

Szakcikkek / Gépészet

25 éves a CLAAS Hungária Kft.

2021. november 13.

A CLAAS Hungária Kft. 1997-ben kezdte meg működését: 350 dolgozóval, 8 hektár területen indult el a dobos fűkaszák, majd egy évvel később a Dominator kombájnok vágóasztalainak gyártása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Oroszországban megállapodtak a műtrágyagyártókkal az árakról

2021. július 20.

Az orosz mezőgazdasági minisztérium arra számít, hogy a gazdálkodók az ásványi műtrágyák felhasználását 2025-re 8,2 millió tonnára növelik a 2021-es 4,5 millió tonnáról.

Agrárhírek / Gépinfo

Csökkent a Rába mezőgazdasági termékei iránti kereslet

2021. május 24.

A Rába exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok. Az első negyedév árbevételének 68,4 százaléka exportból származik.

Szakcikkek / Gépészet

A Rabewerk cég ismét gazdát cserélt

2020. október 11.

A Bad Essen-i Rabe gyárban ismét folyik a termelés. A cég május eleje óta része a Zoomlion csoportnak, amely Kína egyik legnagyobb építőipari gépgyártója.

Agrárhírek / Gépinfo

Határozott csökkenés a Rába mezőgazdasági szegmensében

2020. augusztus 16.

A Rába Csoport valamennyi fő piacán jelentős mértékű visszaesés volt tapasztalható 2020 I. félévében.

Agrárhírek / Gépinfo

Költséghatékony megoldások a hazai mezőgépgyártóktól

2020. május 21.

Cikkünkben a hazai mezőgépgyártók költséghatékony megoldásait mutatjuk be.