Gépinfo
Gépinfo

Bővíti svédországi gyárát a Väderstad

Bővíti svédországi gyárát a Väderstad

Väderstad – Sajtóközlemény

A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, újabb 12.600 négyzetméterrel bővíti a Väderstadban található gyárát. A bővítés további területeket biztosít majd a szerelési és a festési munkálatokhoz, a cél pedig az, hogy 2028-ra évi 10.000 munkagép gördüljön le a központi gyártósorról.

A Väderstad az elmúlt években erőteljesen megnövekedett keresletet tapasztalt termékei iránt. A bevétel a 2017-es pénzügyi év 237 millió eurós forgalmához képest, 2022-re 550 millió euróra emelkedett. A vállalat 2021-ben bejelentette egy új gyárközpont építését, amely 125 millió svéd korona beruházást jelent, és amely még ebben az évben használatba vehető.

Most a gyár központjában a jelenlegi gyártóterület bővítése történik.

A Väderstadban lévő gyárunk további bővítése összhangban van növekedési céljainkkal, mely mind ügyfeleink, mind kereskedőink, számára előnyös lesz, és segít további munkalehetőségek fejlesztésében, valamint hatékonyabbá teszi termelésünket

– mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Csoport vezérigazgatója.

Az új épületeket a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba (Fotó: Väderstad)

A központi gyárban jelenleg minden globális értékesítési régió számára gyártanak gépeket, kivéve Észak-Amerikát, ahol a gyártás a kanadai Langbankban és az amerikai Wahpetonban található gyárakban folyik.

A Väderstadban meglévő gyárhoz hozzáépített és összekapcsolt két blokk egyenként 6.300 m² -es, és összesen kb. 70.000 m² -es gyártási területet hoz létre. Az összeszereléshez és festéshez szükséges további területek megteremtésén túlmenően a gyáron belüli jobb és hatékonyabb anyagáramlást is elősegítik.

A kereslet általános növekedése mellett az elmúlt néhány évben számos új terméket is piacra dobtunk. Az Inspire idén tavasszal indul teljes körű gyártásba, a Proceed koncepciónk teljeskörű tesztelés alatt áll, és továbbra is nagyon nagy a kereslet a Tempo szemenkénti vetőgépeink iránt. Ez a bővítés hozzájárul mindezen termékek iránti jövőbeli kereslet kielégítéséhez

– mondta Mikael Peiponen, a Väderstad a gyártási folyamatokért felelős alelnöke.

A bővítésről szóló döntést az igazgatótanács január végi ülésén hozták meg. Az építkezés 2023. április 1-jén kezdődik, és az új épületek a tervek szerint 2024 őszén lesznek teljes mértékben használatba véve.

Látta már a Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunkat?

A videósorozat további részei az Agrofórum Youtube csatornáján érhető el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

50 éves a KITE: a precíziós technológiák és innováció zászlóshajója

2023. szeptember 29. 09:10

A KITE Zrt. idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumi ünnepségsorozat egyik különleges állomásán, a vállalat méltó emléket állított a múltnak és egyben személyes üzeneteket fogalmazott meg a jövő számára.

A téli átvizsgáláson és felkészítésen átesett gépekkel gondtalan lesz a szezon!

2023. március 3. 10:38

Különösen a jótállási időn túljutott, de akár az egy-két éves gépek esetén is nagy jelentősége van a szezonon kívüli átvizsgálásnak, az állapotmegőrzésnek.

A Bobcat gyártójának árfolyama idén már 73 százalékos pluszban van

2021. június 3. 07:04

A vizsgált huszonöt, agráriumhoz kötődő cég közül a saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgás alapján májusban a CNH Industrial NV árfolyama emelkedett a legjobban.

Szántáselmunkáló és lezáró henger a legkisebbtől a legnagyobb erőgépekig

2023. február 7. 06:34

A francia Quivogne (kivon) cég széles elmunkáló henger palettáján front és hátsó kivitelű gépek szerepelnek, amely 2,55 – 15,3 m munkaszélességben érhetők el.