Címke: Hajtatott paradicsom

hajtatott paradicsom

Szakcikkek / Zöldség

Visszatérő gond a hajtatott paprika és paradicsom rossz terméskötődése

2024. január 26.

Zöldséghajtatásban télen és tavasszal tapasztalható rossz virágtermékenyülés és terméselrúgás jelentős veszteséget okoz a kertészetekben. Nagyobb hajtatóüzemekben biológiai úton, poszméhek segítségével történhet a virágok megtermékenyítése, hektáronként 2-5 darab kihelyezett „méhkaptárral”.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Szakmai nap a hajtatott paradicsomágazatot érintő legfontosabb kérdésekkel

2023. április 24.

Szakmai napot rendeznek 2023. június 2-án Mórahalmon. A Magyar Paradicsom Napján a hajtatott paradicsomágazatot érintő legfontosabb kérdésekről értekezhetnek a résztvevők.

Videó

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7.

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Több lehet a hajtatott paradicsom és az uborka idén

2019. június 1.

A mennyiségi növekedés hatására a termelői árak és a fogyasztói árak is apadnak, jelentős árcsökkenésre azonban a "lecsószezonig" még várni kell, az június végén, július elején várható.

Videó
Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

05:34

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

2019. március 11.

Az Árpád-Agrár Zrt.-hez tartozó Szentesi Paradicsom Kft. legnagyobb, több mint 4 hektáros üvegházában már szedik az érett koktélparadicsomot, a fürtös paradicsom pedig nagyjából két múlva kerülhet az áruházak polcaira. A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.

Szakcikkek / Zöldség

Betelepített méhek és ragadozó rovarok segítségével termelik a magyar paradicsomot

2019. március 11.

A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Már kaphatók a hajtatott magyar zöldségek

2018. április 11.

A kora tavaszi zord időjárás kevésbé érintette a zöldséghajtatást, így áprilistól már a teljes választéka elérhető a korai magyar zöldségeknek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Megkezdődött a szabadföldön termesztett paprika szedése

2017. június 26.

Megkezdődött a korai fehér paprika szedése a földeken, amelynek mintegy negyven százaléka étkezési célokat szolgál.

Szakcikkek / Zöldség