Címke: Káposzta

káposzta

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Már kaphatók a hajtatott magyar zöldségek

2018. április 11.

A kora tavaszi zord időjárás kevésbé érintette a zöldséghajtatást, így áprilistól már a teljes választéka elérhető a korai magyar zöldségeknek.

Szakcikkek / Növényvédelem

Fókuszban a gyakorlatorientált növényvédelmi kutatás

2018. február 6.

Az atkáktól a gyapottok-bagolylepkén és tripszeken át a mozaik vírusig. Keszthelyen gyűlt össze a növényvédős szakma.

Szakcikkek / Zöldség

Milyen esetekben kell ősszel is nitrogént adni a zöldségeknek?

2017. október 16.

Sok szabadföldön gazdálkodó kertész is ősszel használ összetett műtrágya formájában jelentős mennyiségű nitrogént.

Szakcikkek / Zöldség

Ödémás betegségek a zöldségtermesztésben

2017. szeptember 13.

Maga az ödéma, ha nem fertőződik el - ugyan csúnya jelenség - de nem veszélyes.

Szakcikkek / Zöldség

Mit tehetünk, ha elhúzódik a karfiol termésképződése?

2017. augusztus 24.

A karfiol igényesebb a hőmérsékletre, a páratartalomra és a tápanyagok, mindenek előtt néhány mikroelem ellátása iránt.

Szakcikkek / Zöldség

Tájfajták és házikerti fajták helye a zöldségtermesztésben

2017. augusztus 8.

Táfajtáink, házikerti fajtáink ma még elérhetők, felkutathatók. A génmegőrzés program keretében számos tájfajta és tájfajtából szelektált fajta, házikerti fajta szaporítóanyaga megőrzésre került.

Agrárhírek / Agrárközélet

Mi mennyi a Budapesti Nagybani Piacon?

2017. július 26.

Drágább a paradicsom, olcsóbb a brokkoli, mint tavaly ilyenkor.

Szakcikkek / Zöldség

Árnyékoló hálóval a zöldségnövények napégése ellen

2017. július 3.

Nőtt a nyári hőhullámok hossza és gyakorisága, nőtt a földfelszínre érkező sugárzási energia mennyisége, és ezzel együtt nőtt az UV sugárzás aránya, különös mértékben az UV-B sugárzás.

Szakcikkek / Zöldség

Sárgul a palánta levele kiültetés előtt és után (paprika, paradicsom, káposztafélék)

2017. május 30.

A palántanevelésben többnyire tiszta tőzeget vagy tőzegkeverékeket használunk, amelyek nagy abszorpciós kapacitásukból adódóan erősen megkötik a tápanyagokat.